En col·laboració amb

OBRES DE MILLORA I REMODELACIÓ

30 mercats de Barcelona es renoven durant el 2019

Del conjunt de les obres destaquen cinc grans actuacions que afectaran els mercats de la Boqueria, del Besòs, de Galvany, del Carmel i de la Mercè

img 2216-760x428

img 2216-760x428

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant el 2019 Barcelona durà a termeobres de millora a trenta mercats, des de petites reformes fins a grans remodelacions, per fer-los més amables, sostenibles, inclusius i competitius.

Segons el consistori, aquest any s’hauran desenvolupat actuacions de millora i remodelacions a tres de cada quatre mercats de la ciutat, amb una inversió total d’11,4 milions d’euros. 

Del conjunt de les obres destaquen cinc grans actuacions que afectaran els mercats de la Boqueria, del Besòs, de Galvany, del Carmel i de la Mercè.

Al mercat de la Boqueria es faran millores en el sistema d’extracció de fums, a la coberta dels bars del mercat i s’hi construirà una aula gastronòmica i de formació. Es preveu que les actuacions es duguin a terme entre els mesos d’octubre i febrer.

D’altra banda, el pla de barris del Besòs preveu una intervenció al mercat de la zona que consistirà a traslladar els magatzems a la planta del mercat per millorar la logística.

Al mercat de Galvany es desenvoluparan el projecte i els treballs previs per renovar la coberta i es començaran les tasques per substituir l’estació transformadora elèctrica.

La demolició de dues illes de parades a la part central de la planta de vendes permetrà que el mercat del Carmel disposi d’un espai de dinamització i activitats.

Finalment,al mercat de la Mercè es renovarà la façana principal del passeig de Fabra i Puig, ja que el 2017 es va renovar la part de la façana del carrer de Sant Iscle.

Aquestes grans actuacions suposen una inversió de 2,1 milions d’euros.

Els mercats s’actualitzen

Adequar les instal·lacions i millorar l’accessibilitat i la sostenibilitat dels mercats de la ciutat són factors essencials per mantenir-ne les bones condicions. Durant el 2019 s’hauran fet actuacions a 25 mercats, amb una inversió d’1,9 milions d’euros.

Després de les pluges de l’estiu del 2018, es millorarà la xarxa de drenatge dels mercats que van quedar més afectats, el d’Hostafrancs, el de la Concepció, el de Sarrià i el de Sants.

Perquè els mercats siguin equipaments encara més accessibles, es desenvoluparan actuacions per millorar la seguretat i els aspectes tècnics i funcionals dels accessos, els vestíbuls, les portes o els entorns. Aquestes modificacions es duran a terme als mercats de la Marina, Felip II, la Guineueta, Sant Antoni, la Boqueria, les Corts, els Encants i Canyelles.

L’estalvi energètic i la sostenibilitat també són factors importants en aquests equipaments. En aquest sentit, es faran obres a dotze mercats, per exemple, per millorar l’aïllament tèrmic o les xarxes d’extracció de fums.

A més, a diversos mercats es faran actuacions per modernitzar els elevadors o per potenciar l’activitat comercial, entre altres de més genèriques.

Remodelacions en procés i projectes nous

A la ciutat també s’estan fent quatre remodelacions integrals de mercatsamb una inversió de 7,4 milions d’euros. El mercat del Bon Pastor ja està pràcticament acabat i es preveu que obri a l’octubre. El mercat de la Vall d’Hebron es troba en una situació similar, tot i que ja està obert, falten els treballs definitius de comunicació vertical i d’urbanització.

L’antic mercat de Sant Andreu es va enderrocar al gener, i després que es redacti el projecte executiu, el nou mercat es començarà a construir a l’octubre. A l’octubre també es reprendran les tasques de demolició de l’antic mercat de l’Abaceria i es començarà a construir el nou equipament, previst per a la primavera del 2020.

Notícies relacionades

A més de les remodelacions en curs, hi ha nous projectes que comencen a veure la llum, com els mercats d’Horta i de Montserrat.

Durant els últims cinc anys la xarxa de mercats de Barcelona ha rebut una inversió de 102 milions d’euros.

Temes:

Mercats