En col·laboració amb

MOBILITAT ELÈCTRICA

Arriba 'Endolla Barcelona', el nou servei municipal de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

La iniciativa ve acompanyada de la posada en marxa d'un nou web on els usuaris podran accedir a la informació, en temps real, sobre la disponibilitat i la ubicació de les estacions públiques i utilitzar-les de forma gratuïta

190807 e puntscarregaelectrica 0040-760x428

190807 e puntscarregaelectrica 0040-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’impuls a la mobilitat elèctrica a la ciutat fa un pas endavant amb la integració de totes els punts de recàrrega municipals a la xarxa ‘Endolla Barcelona’,gestionada per l’operador públic BSM, amb l’objectiu de millorar el servei i promocionar l’ús del vehicle elèctric davant les opcions de motor convencionals.

L’aposta per l’electromobilitat respon al compromís metropolità d’abordar l’emergència climàtica mitjançant l’ús del transport saludable i sostenible i contribuir a reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i la contaminació acústica.

Nou web del servei

A través delnou web d’‘Endolla Barcelona’, els més de cinc-mil usuaris i usuàries de vehicles elèctrics podran accedir a la informació en temps real sobre la disponibilitat i la ubicació de les estacions de recàrrega elèctrica: una xarxa formada per 503 punts a la via pública i els aparcaments municipals. 

Per accedir al servei, només cal registrar-se a la web i sol·licitar una targeta identificativa. Les targetes estan vinculades als vehicles; per tant, cal sol·licitar una targeta per cada vehicle elèctric que s’hi vulgui registrar. Una vegada obtinguda, les persones usuàries podran utilitzar qualsevol estació pública de forma gratuïta, ja que el cost del servei l’assumeix íntegrament l’Administració.

A més, es preveu que a la tardor es posi en marxa una aplicació que permetrà activar la recàrrega des del mòbil i reservar els punts situats al carrer sense necessitat d’utilitzar la targeta.

Ampliació de la xarxa de recàrrega

Es preveu que en els pròxims anys la inversió en la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics s’incrementi en 2,6 milions d’euros, que es destinaran a construir 100 punts de recàrrega en aparcaments subterranis i 40 estacions de recàrrega ràpida a la via pública. 

Notícies relacionades

A més, abans que acabi l’any, s’instal·laran 7 nous punts de càrrega ràpida i 4 nous punts de càrrega lenta per a motos a la via pública, i també s’actualitzaran 20 equips de recàrrega per poder integrar-los a la xarxa d’‘Endolla Barcelona’.

Per a més informació sobre el servei es pot consultar a laweb  de l’Ajuntament de Barcelona.