En col·laboració amb

PELS ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS

Interior només reconeix com a víctimes del terrorisme 14 dels 210 afectats pel 17-A

De les persones reconegudes, 13 van ser ferides físicament i una va resultar afectada psicològicament

El dissabte 17 d'agost, a les 10.00 hores, es guardarà un minut de silenci al memorial del Pla de l'Os

190304 p inauguraciomemorialrambla 572-760x428

190304 p inauguraciomemorialrambla 572-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de fa dos anys, la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT) ha atès 210 persones afectades pels atemptats terroristes del 17 i 18 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

No obstant, de totes elles el Ministeri de l’Interior només ha reconegut oficialment 14 persones com a víctimes del terrorisme.

El 82% de les sol·licituds rebutjades

Al maig del 2018 l’Ajuntament de Barcelona va firmar un acord amb la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme per atendre i oferir recolzament i informació jurídica a totes les persones afectades pels atemptats terroristes de fa dos anys.

Aquest conveni ha permès atendre 210 persones, 117 de les quals han realitzat tràmits al Ministeri de l’Interior, amb l’acompanyament i l’assessorament de la UAVAT, i s’han presentat 208 sol·licituds per a assistència psicològica, per al reconeixement com a víctimes de terrorisme, i per danys materials.

D’aquestes 117 persones, 77 ja han rebut resposta i només 14 han sigut reconegudes com a víctimes de terrorisme per part del Ministeri de l’Interior: 13 persones ferides físicament i una persona afectada psicològicament.

Interior ha denegat la sol·licitud a les 63 persones restants, totes sol·licitants per afectacions psicològiques, cosa que significa que un 82% de les sol·licituds per rebre reconeixement com a víctimes del terrorisme presentades per persones que han acreditat lesions psicològiques han sigut denegades.

Notícies relacionades

La UAVAT també ha atès 76 persones que han exercit el dret d’acusació particular per estar representades en el judici dels atemptats, i a vuit se’ls ha denegat la personació.

Homenatge a les víctimes

Amb motiu de la commemoració del segon aniversari dels atemptats terroristes del 17 i 18 d’agost del 2017, el dissabte 17 d’agost, a les 10.00 hores, es guardarà un minut de silenci al memorial que hi ha al Pla de l’Ós, on es va col·locar una placa per recordar els fets amb l’icònic dibuix Barcelona, de l’artista Frederic Amat, acompanyat per un dels textos que va aparèixer a la Rambla els dies posteriors a l’atemptat: “Que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau“.

Temes:

Terrorisme