En col·laboració amb

VUIT TÒTEMS

El pont de la Riera Blanca, encreuament de cultures on es troben Barcelona i l'Hospitalet

Les dues ciutats han cofinançat una intervenció artística del col·lectiu La Tonal'h per canviar l'aspecte de les columnes del viaducte

totem-riera2-760x428

totem-riera2-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat han finançat conjuntament una intervenció artística del col·lectiu La Tonal’h per canviar l’aspecte de les columnes del pont de la Riera Blanca, a la sortida de l’estació de metro de Santa Eulàlia del carrer d’Andalusia.

La intervenció artística, que consisteix en la creació de vuit tòtems sobre les columnes de formigó del pont, és un homenatge a la mare naturalesa, a la terra, a les diferents visions cosmogòniques del món i als cinc continents.

El col·lectiu La Tonal’h ho ha representat a través d’uns tòtems que evoquen diferents cultures i que queden entrellaçats per una estructura de ferro que representa la naturalesa com a element d’unió entre les persones.

Aquests tòtems s’han treballat amb materials reciclats, fusta, ferro, pintura, grafitis i diferents textures i llenguatges artístics per donar cabuda a artistes del col·lectiu que treballen disciplines diferents.

Un pont que és frontera i encreuament cultural

Notícies relacionades

La intervenció artística ha volgut remarcar que aquest pont entre les dues ciutats és una frontera, però, sobretot, és un lloc de passada, d’encreuament, i que Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat s’han creat sobre una barreja i una suma de cultures i són, per tant, un encreuament cultural.

Per als artistes del col·lectiu La Tonal’h, a l’actual món globalitzat la identitat és important per lluitar contra l’hegemonia cultural. Aquests tòtems representen d’una manera al·legòrica la suma de cultures de tot arreu.

Temes:

Art