En col·laboració amb

MEMÒRIA HISTÒRICA

Barcelona estrena un mapa interactiu per descobrir la memòria democràtica de la ciutat

La web de Programes de Memòria reflecteix els 30 faristols i 53 plaques, repartides per tots els districtes, que expliquen episodis vinculats a la lluita per la llibertat i la igualtat

memoria-760x428

memoria-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nou mapa localitza els llocs destacats de la memòria democràtica de la ciutat de Barcelona que estan senyalitzats a l’espai públic. 

Actualment hi ha 30 faristols i 53 plaques, repartits per carrers i places de tots els districtes, que expliquen episodis vinculats a la lluita per la llibertat i la igualtat.

El mapa de la memòria democràtica es pot consultar a la web de Programes de Memòria, un projecte que va començar el 2016 per senyalitzar els espais on han tingut lloc els esdeveniments socials, culturals i polítics de la ciutat que han permès fer front a la tirania i a l’opressió al llarg de la història.

Hi ha dos tipus de senyals per identificar els punts clau de la memòria democràtica. D’una banda, els faristols narratius, de color vermell, que contextualitzen l’espai i l’esdeveniment amb una breu explicació, en català, castellà i anglès. De l’altra, les plaques de marcatge, de color blau, amb una breu referència a una persona, un fet o una activitat.

Notícies relacionades

A més dels senyals commemoratius que ja s’han instal·lat a l’espai públic, el pla inclou els elements que actualment estan en tràmit.

Pot consultar el mapa de la memòria democràtica en aquest enllaç.