En col·laboració amb

PERSPECTIVA DE GÈNERE

La nova convocatòria de Bombers a Barcelona fomentarà la incorporació de més dones al cos

L'altura ja no serà un factor eliminatori i les titulacions i especialitzacions de l'àmbit sanitari es tindran en compte com a mèrits avaluables

bombers barcelona periodico

bombers barcelona periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Abans que s’acabi l’any es convocaran vuitanta noves places per alcos de Bombers de Barcelona. Aquesta convocatòria incorpora per primera vegada la perspectiva de gènere per fomentar la incorporació de les dones al cos i alhora elimina requisits d’accés que discriminaven les dones.

Entre les principals novetats destaca que l’altura ja no serà un factor eliminatori i la modificació dels barems de qualificació de les proves físiques com la ‘course navette’, el circuit d’agilitat i el de natació. A més, les titulacions i especialitzacions de l’àmbit sanitari es tindran en compte com a mèrits avaluables.

A més, se suprimeixen les proves de força de pressió sobre banc i de salt horitzontal, en la prova d’oficis s’incorpora una prova de l’àmbit sanitari, la prova mèdica avaluarà tant les condicions físiques com les psicològiques i en la fase de formació s’amplia el temari de l’àmbit sanitari amb qüestions d’atenció a víctimes múltiples o de desfibril·lació externa automatitzada.

Nou proves en la fase d’oposició

La fase d’oposició consta de nou proves: un test de coneixement general, un test de coneixement específic, una prova de català, una prova de castellà, una prova d’aptitud física, una prova pràctica, una prova de conducció i proves de personalitat.

Notícies relacionades

En la fase de concurs, com en tots els processos selectius municipals, en cas d’empat de puntuació entre aspirants en l’última posició, es resoldrà a favor de l’aspirant del gènere menys representat al cos, en aquest cas, el femení.

Els tràmits d’inscripció es podran fer telemàticament a la web de l’Ajuntament de Barcelona, en l’apartat d’oferta pública i al portal de tràmits.