Anar al contingut

En col·laboració amb

PER A L'ENVELLIMENT DE LA POBLACIÓ

Barcelona busca solucions innovadores per a les persones grans en situació de dependència

El Periódico

Barcelona busca solucions innovadores per a les persones grans en situació de dependència

El laboratori d’innovació urbana i.lab activa un nou repte tecnològic per a la comunitat emprenedora per millorar l’atenció i la qualitat de vida de les persones grans en situació de dependència. 

El projecte s’emmarca en la iniciativa de les superilles socials. És a dir, unitats territorials que tenen en compte les necessitats assistencials i residencials de les persones amb dependència.

Preparació per a l’envelliment de la població

A Barcelona hi viuen gairebé 350.000 persones majors de 65 anys, i es preveu que aquesta xifra arribi a 420.000 persones l’any 2038, el 25,5% de la població barcelonina actual. 

L’increment de la demanda de serveis socials de les persones grans fa necessari trobar solucions innovadores i models complementaris o alternatius que s’adaptin millor a l’envelliment de la població.

Això és el que proposa i.lab, el laboratori d’innovació urbana, social i sostenible que planteja periòdicament noves propostes per buscar solucions als reptes de la ciutat a través de la tecnologia, i que en aquesta ocasió se centra en l’envelliment de la població. 

Amb la pregunta “¿Com podem atendre de manera efectiva les persones grans en situació de dependència en el marc de les superilles socials?”, el laboratori convida la comunitat emprenedora i organitzacions innovadores a presentar les seves propostes per a aquest repte tecnològic.

Segons els requisits que es recullen en les bases de la convocatòria, els col·lectius participants han de disposar de projectes testats o metodologies provades que generin cohesió social (per exemple, que estimulin l’activació de la comunitat per donar recolzament a les persones grans) i tenen que proposar solucions tecnològiques o de robòtica que permetin fer més efectiva la detecció de les necessitats de les persones grans i la provisió de serveis i reduir els temps de resposta.

El projecte guanyador rebrà una dotació de 20.000 euros per poder implementar la solució proposada a través d’un pla pilot. Consulta aquí tota la informació sobre el repte.

Dates clau de la convocatòria

Termini per presentar les propostes: 26 de setembre del 2019

Anunci dels cinc projectes finalistes: 15 d’octubre del 2019

Anunci del projecte guanyador: novembre del 2019, en el marc de l’Smart City Expo World Congress de Barcelona

Temes: Envelliment