En col·laboració amb

RESTRICCIÓ A CIUTAT VELLA

Barcelona limita la circulació dels VMP d'ús comercial a Ciutat Vella durant l'estiu

L'objectiu d'aquesta mesura, que s'aplica des del 2016, és establir un equilibri entre els usos de l'espai públic i la vida veïnal

L'ordenança preveu multes de fins a 100 euros per a les infraccions de caràcter lleu, de fins a 200 euros per a les greus i de 500 euros per a les molt greus

img 41571-760x428

img 41571-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periodico

L’ajuntament ha aprovat inicialment el decret que restringeix la circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP) d’ús comercial durant els mesos d’estiu a Ciutat Vella. 

La normativa limita els seus desplaçaments a dues rutes determinades per alleugerir l’espai públic de l’interior del districte.

L’objectiu d’aquesta mesura, que s’aplica des del 2016, és establir un equilibri entre els usos de l’espai públic i la vida veïnal.

L’ordenança preveu multes de fins a 100 euros per a les infraccions de caràcter lleu, de fins a 200 euros per a les de caràcter greu i de 500 euros en casos molt greus. Els vehicles d’ús personal no es veuran afectats pel decret de restricció i hauran de respectar el que estipula l’ordenança.

Tipus de vehicles

Notícies relacionades

Hi ha tres tipus de vehicles de mobilitat personal. El tipus A, que són VMP de petites dimensions, com patinets elèctrics petits, rodes elèctriques i plataformes elèctriques; el tipus B, és a dir, VMP de grans dimensions, com patinets elèctrics grans i segways; i el tipus C1, com són els cicles de més de dues rodes d’ús comercial.

Aquests vehicles no poden circular per l’interior del districte, i només poden desplaçar-se per les dues rutes determinades en l’ordenança de circulació de vianants i vehicles al districte de Ciutat Vella.

La ruta

- <strong>Eix nord-sud: </strong>plaça del Portal de la Pau – passeig de Colom – passeig d’Isabel II – avinguda del Marquès de l’Argentera – passeig de Circumval·lació.<br/>-<strong> Eix est-oest: </strong>passeig de Picasso – passeig de Lluís Companys – passeig de Pujades – avinguda Meridiana.

Temes:

Patinets