En col·laboració amb

POTENCIANT EL COMERÇ

Barcelona aprova la remodelació dels mercats de Montserrat i d'Horta

En el cas del mercat de Montserrat, es construirà un nou equipament al solar adjacent a l'actual construcció, que serà enderrocada

Per al mercat d'Horta, en canvi, es projecta una intervenció integral sobre l'edifici actual, catalogat patrimonialment

mercat-montserrat-760x428

mercat-montserrat-760x428

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell Rector de l’Institut de Mercats de Barcelona ha aprovat el projecte de construcció del nou mercat de Montserrat, al districte de Nou Barris, i la remodelació del mercat d’Horta, després que en els dos casos s’arribés a l’acord amb la Junta de Comerciants del mercat.

En el cas del mercat de Montserrat, es construirà un nou equipament al solar adjacent a la construcció actual, que serà enderrocada. El projecte preveu que el nou mercat tingui 7.500 m2de superfície, amb un edifici que disposarà d’accessos a diferents nivells. Es preveu també un edifici trapezoidal amb accessos des de les cantonades.

El mercat tradicional estarà format per 25 establiments alimentaris, i s’inclourà un bar cafeteria, cinc establiments exteriors i una superfície comercial de 1.300 m2i el vestíbul d’accés. A les plantes subterrànies hi haurà els magatzems i espais logístics i un aparcament de cinquanta places.

La construcció del nou mercat de Montserrat replantejarà l’espai que hi ha entre la Via Favència, el carrer d’Aiguablava, el carrer de les Torres i el camí Vell de la Pedrera, perquè continuï sent un espai de relació entre els diferents barris dels voltants. Es preveu que es mantingui una part de les arcades de l’actual edifici del mercat. Un ampli espai central servirà com a plaça i com a via de connexió entre les diferents zones del districte.

No serà necessari instal·lar un mercat provisional. El destí de l’edifici del mercat antic, que es desmuntarà parcialment, el decidirà el districte de Nou Barris a través d’un procés participatiu.

Es calcula que el projecte executiu, la licitació i l’adjudicació de l’obra es duran a terme durant l’any 2019, de manera que l’obra començarà el 2020.

El mercat d’Horta

Per al mercat d’Horta, en canvi, es projecta una intervenció integral sobre l’edifici actual, catalogat patrimonialment, per dotar-lo de tots els requeriments i serveis necessaris que actualment no estan permesos. La previsió és que el mercat provisional es pugui instal·lar el 2021.

El projecte conservarà l’estructura de formigó i tindrà un nou tancament exterior vidrat que permetrà veure l’estructura de l’edifici històric. L’espai central es conservarà tal com és actualment.

En l’àmbit del carrer del Tajo se situarà la planta del mercat de la fresca. Es construirà també una primera planta amb doble accés des del carrer del Mestre Serradesanferm i s’instal·laran unes escales mecàniques des del carrer del Tajo. A la planta inferior també s’ubicarà un autoservei de productes no frescos, que complementarà l’oferta del mercat.

Notícies relacionades

Les oficines, els espais polivalents i els espais de maquinària se situaran a la planta superior, i, respecte a les plantes subterrànies, a la planta -1 es preveu la construcció d’un aparcament, i a la planta -2, els espais logístics.

Mercat de Sant Andreu

El Consell Rector també ha aprovat la despesa per a les obres del nou mercat de Sant Andreu, valorades en 8.677.982,41 euros. La previsió és que el mercat definitiu es comenci a construir a l’estiu i a finals del 2020 es pugui fer el trasllat al mercat definitiu.

Temes:

Mercats