En col·laboració amb

INCLUSIÓ SOCIAL

Una cooperativa de persones amb discapacitat gestionarà quatre quioscos barcelonins en desús

Els espais funcionaran com a prova pilot, amb noves activitats com punts wifi, servei de recepció de paqueteria i venda de productes vinculats al barri

photo6032981411134287655-760x428

photo6032981411134287655-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Persones amb discapacitat reobriran quatre quioscos que estaven sense activitat a Barcelona. La iniciativa es durà a terme mitjançant una cooperativa formada per 23 persones amb diversitat funcional que s’encarregaran de la gestió d’aquests establiments. 

Els espais funcionaran com a prova pilot, amb noves activitats com punts wifi, servei de recepció de paqueteria i venda de productes vinculats al barri. A més, cada un disposarà d’un pla de viabilitat individual que tindrà en compte aspectes com l’entorn, el teixit associatiu i la resta d’activitats econòmiques pròximes.

"Tornar a activar quioscos en desús és posar sobre la taula el valor de la dinamització social", ha assenyalat la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, que ha afegit: “Amb la posada en funcionament dels espais donem vida a la zona, i ho fan persones amb discapacitat en contacte amb els veïns i les veïnes del barri. Per tant, és un projecte molt integrador”.

Els quatre quioscos que participaran en el projecte estan situats en els punts següents: al carrer de Ramon Albó i l’avinguda Meridiana, a Sant Andreu; al passeig de Valldaura, a Nou Barris, i a la plaça del Pes de la Palla, a Ciutat Vella.

Així mateix, hi ha un cinquè quiosc, al passeig de la Vall d’Hebron, que queda pendent del vistiplau de les persones cooperativistes, però que en principi té tots els condicionants mínims per tirar endavant en el projecte.

Oportunitat laboral

Notícies relacionades

Des del mes de desembre l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat està formant i assessorant 23 persones, gairebé totes majors de 50 anys, que són les que atendran els quioscos. Una vegada acabada aquesta formació es posaran en marxa els projectes de cada quiosc.

La constitució d’aquesta cooperativa es planteja com una oportunitat laboral per a les persones amb discapacitat, ja que en comparació amb la població en general, aquest col·lectiu presenta una taxa d’activitat molt baixa i amb un sou mitjà molt inferior. La contractació de persones d’aquest col·lectiu representa tan sols un 1% del total de contractes amb un sou un 25% per sota de la mitjana.

Nou model de quiosc

Els quioscos combinaran la tradicional venda de premsa i revistes i altres activitats per comprovar si són viables i incorporar-les al futur model de quioscos de la ciutat. Aquestes possibles noves activitats podrien ser: