En col·laboració amb

NOVES TECNOLOGIES

La tecnologia 5G comença a provar-se en una superilla del Poblenou

Barcelona i la Fundació Mobile World Capital busquen propostes que posin la tecnologia al servei de la millora de les condicions de vida de les persones

img 3457-760x428

img 3457-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La superilla del Poblenou és el camp de proves 5G-IoT, que inclourà projectes basats en noves tecnologies amb l’objectiu de convertir-se en un entorn de desenvolupament de la investigació, l’emprenedoria i la indústria 5G a la ciutat. 

A més, es llança un repte conjunt amb la Fundació Mobile World Capital que busca propostes aplicables a l’àmbit domèstic, sobretot orientades a millorar l’autonomia de les persones grans a casa seva.

5G al Poblenou

Tota la superilla del Poblenou —en els trams compresos entre els carrers de Pere IV, de Roc Boronat a Castella, i de la Llacuna, de Pere IV a Sancho de Ávila—, serà l’àmbit de proves de la plataforma europea 5G FLAME (Facility Large-Scale Adaptative Media Experimentation), que permet el desplegament i l’avaluació de serveis multimèdia per a experimentadors, principalment petites i mitjanes empreses i teixit local.

També en aquesta zona es desenvolupa el programa 5GCity, que permet al propietari de la infraestructura tecnològica establir contractes amb operadors per oferir serveis de computació i d’accés a nivell ràdio als usuaris.

Notícies relacionades

Les torres multifunció distribuïdes a la zona integren, en un únic punt, les antenes wifi, els sensors i altres elements tecnològics, cosa que optimitza l’ús del mobiliari públic, minimitza l’impacte visual i facilita el seu manteniment.

De moment, ja s’han fet diferents proves pilot que només esperen que s’acabi la infraestructura per poder començar els assajos i que han implicat empreses destacades com Ficosa o Betevé.

Propostes tecnològiques per millorar les condicions de vida

El programa, denominat<strong> Improving Quality of Life for Elderly (at Home) through Technology,</strong> permetrà mostrar nous usos de la tecnologia 5G i totes les seves possibles aplicacions, sobretot en l’àmbit de l’internet de les coses.