En col·laboració amb

BALANÇ POSITIU

Mig miler de veïns del Besòs ja utilitzen el rec com a moneda

Durant la prova pilot es posaran en circulació uns 61.000 recs mensuals a través del recolzament municipal d'inclusió, sumant un total de 610.000 fins a l'octubre del 2019

181003 af monedaciutadanarec 150-760x428

181003 af monedaciutadanarec 150-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fins a 172 comerços i llocs de mercat ja accepten recs com a mètode de pagament a l’eix Besòs. Inicialment n’eren 86, i ara també s’hi han començat a adherir entitats com ara el Casal de Barri del Besòs i l’Associació de Veïns del Besòs.

 

El rec, la moneda ciutadana de Barcelona que té l’objectiu de dinamitzar el comerç i els serveis de proximitat a l’eix Besòs, fa tres mesos que circula pels deu barris que formen aquest eix amb una acceptació creixent entre comerços i usuaris. 

 

En total, 488 persones utilitzen el rec com a sistema de pagament per a les compres quotidianes, i la majoria d’aquestes persones, 477, formen part del projecte B-Mincome, que ha posat en circulació 206.330 recs a través del suport municipal d’inclusió que reben aquestes famílies.

 

Els comerços han ingressat una mitjana de 884 recs durant els tres mesos que fa que circula aquesta moneda ciutadana. A més, els resultats d’una enquesta anònima realitzada a diversos comerciants ha determinat que el 95,3% han notat un augment de clients al seu comerç i, per tant, del volum de vendes, gràcies al rec.

 

En els pròxims mesos de prova pilot es posaran en circulació uns 61.000 recs mensuals a través del recolzament municipal d’inclusió, que sumen un total de 610.000 recs fins a l’octubre del 2019. Aquest projecte finançat per la Unió Europea pretén afavorir el comerç de proximitat en uns barris on el comerç local i tradicional té problemes de supervivència.

 ¿Com funciona el rec?

 

El rec, el recurs econòmic ciutadà, és un mitjà de pagament ciutadà complementari a l’euro que permet realitzar transaccions entre les persones, les entitats i els comerços que l’accepten.

 

Les transaccions amb la moneda digital s’efectuen mitjançant una aplicació mòbil gratuïta que permet realitzar pagaments de manera instantània, fàcil i sense costos. Per poder adherir-se a la xarxa rec, només serà necessari descarregar-se l’aplicació rec Barcelona a través de Google Play i donar-se d’alta com a usuari, particular o professional.

 

Els particulars poden bescanviar euros per recs mitjançant una targeta de crèdit o de dèbit, i començar a fer les compres amb aquesta moneda. Cada vegada que consumeixin, es deduirà l’import de la compra de la borsa de recs, que es pot recarregar tantes vegades com es vulgui.

Notícies relacionades

 

A més, els comerços i les entitats podran fer compres al barri i oferir avantatges, ofertes o promocions per fidelitzar els clients.

Temes:

Pobresa