En col·laboració amb

FOMENTANT LA PARTICIPACIÓ DE LES PIMES

Una contractació al servei de tots

L'Ajuntament de Barcelona impulsa la I Fira de Contractació Pública Municipal, que tindrà lloc el pròxim 20 de novembre

zentauroepp45796100 barcelona activa181107192050

zentauroepp45796100 barcelona activa181107192050 / ENYA

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

L’Ajuntament de Barcelona impulsa la I Fira de Contractació Pública Municipal, un espai de trobada entre el consistori i els seus potencials proveïdors, el propòsit dels quals és fomentar la participació de les petites i mitjanes empreses i les empreses locals, emprenedores i innovadores en les licitacions públiques. L’esdeveniment tindrà lloc el proper 20 de novembre al Centre Internacional de Convencions de Barcelona de 9 a 14 hores.

UNA FIRA PIONERA

UNA FIRA PIONERALa I Fira de Contractació Pública Municipal és una iniciativa pionera a Europa que mostrarà una previsió anticipada dels principals contractes a licitar en els pròxims anys 2019 i 2020. En total s’exposaran 79 futurs contractes per un import superior a 540 milions.

Els contractes es trobaran agrupats en set estands temàtics: serveis socials i serveis a les persones, gestió i logística d’edificis municipals, esdeveniments i activitats cíviques participatives, logística i aprovisionaments de l’ajuntament, gestió de la ciutat i de l’espai públic, obra pública, i serveis TIC. A cada estand el personal tècnic municipal oferirà informació i mantindrà un diàleg amb les empreses interessades a través d’entrevistes prèviament concertades a través del web de la fira de l’ajuntament.

La fira serà també la porta d’entrada a idees i solucions innovadores que aportin eficiència social i ambiental en la prestació de serveis a la ciutadania i resolguin els reptes i les necessitats per crear una ciutat sostenible. Amb aquest objectiu, l’ajuntament presenta a la web 27 reptes oberts a les empreses que, prèvia inscripció ‘online’, podran fer exposicions de 15-20 minuts. Aquestes propostes busquen resoldre aquests reptes o bé aportar solucions innovadores per pal·liar les necessitats derivades i no resoltes, amb un aforament màxim de 40 persones. L’esdeveniment es complementarà amb dues taules rodones sobre aspectes generals de compra pública de la mà d’experts del món públic i privat. L’objectiu és la divulgació de reflexions sobre les polítiques de compra pública, tant a escala nacional com a europea.

NOU CONVENI

Notícies relacionades

NOU CONVENILa fira compta amb el recolzament de PIMEC, que el passat 23 d’octubre va firmar un conveni amb l’ajuntament per promoure la participació de les pimes en la compra pública, afavorir el relleu generacional en les petites i mitjanes empreses, la igualtat de gènere i l’accés a les noves tecnologies; i oferir recolzament emocional a l’empresariat autònom de la ciutat.

La Fundació PIMEC també donarà a conèixer els objectius de desenvolupament del’Agenda 2030 de les Nacions Unides i treballarà a favor del seu assoliment per mitjà de diferents accions. En definitiva, amb totes aquestes iniciatives l’Ajuntament de Barcelona busca transformar l’economia per a un creixement sostenible i integrador i una contractació pública al servei de les persones i el bé comú.