En col·laboració amb

Moisès Bonal: «Cada vegada hi ha més participació de les pimes»

Bonal és el responsable de contractació pública de la PIMEC

2
Es llegeix en minuts

Bonal (Canet de Mar, 1968) és el responsable de contractació pública de la PIMEC, l’organització de les petites i mitjanes empreses catalanes i els autònoms, que té com a funció representar els seus interessos.

¿Quin és el pes de les pimes en la compra pública?

Les pimes són el 99% de les empreses, que generen prop del 60% de la ràtio privada, i per això la contractació pública hauria de reflectir aquests percentatges, potser no exactament iguals, però almenys similars als de les grans empreses. Encara seguim per sota però a poc a poc la tendència és que cada vegada hi hagi més participació de les petites i mitjanes empreses.

¿Quina és la relació de la PIMEC amb la fira?

La fira l’ha impulsat l’ajuntament amb la nostra col·laboració. Durant les reunions de la PIMEC amb els responsables de contractació pública del consistori va sorgir la idea de crear un punt de trobada entre les necessitats de béns i serveis del sector públic i les solucions que el sector privat de les petites i mitjanes empreses poden aportar a tots aquests reptes.

¿La PIMEC estarà present físicament a la fira?

A part d’ajudar a la difusió de l’esdeveniment entre els nostres associats, també estarem presents a la fira. Allà hi tindrem la funció d’assessorar i acompanyar les pimes que mai han fet cap mena d’acostament cap a les vendes del sector públic. Per exemple, els aconsellarem sobre com inscriure’s en registres perquè puguin accedir a aquestes contractacions, com presentar-se amb un pla, o com crear-se una identitat digital, entre altres coses.

¿Què diu el nou conveni sobre la contractació pública?

El que diu és que la PIMEC assessorarem i acompanyarem les pimes per a, per exemple, ajudar-les a inscriure’s en registres electrònics per accedir a determinats contractes públics, la formalització de la identitat digital, la facturació electrònica, o els portals de pagament de contractistes i subcontractistes. Es tracta que tots els requisits tècnics que es necessiten per contractar amb el sector públic no suposin una barrera d’entrada a les pimes, que s’obri el ventall a més empreses i que hi hagi més concurrència en les ofertes per al sector públic.

Notícies relacionades

¿Quina és la importància de fomentar aquesta fira i estar-hi present?

La fira és la primera d’aquestes característiques a Europa. És un projecte innovador i em sembla molt interessant que el sector públic exposi les seves necessitats i que les petites i mitjanes empreses puguin escoltar què és el que té previst comprar l’ajuntament en matèria de béns i serveis en els pròxims anys perquè les pimes hi puguin participar i també aportar solucions als reptes.