En col·laboració amb

AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE

Acompanyant el creixement laboral

L'Escola de Dones Emprenedores de Barcelona Activa fa un nou gir i ofereix nous serveis a dones sigui quin sigui el moment professional en què es troben.

Barcelona Activa promou les iniciatives de Lidera

Un grup de dones participant en una classe del programa Inicia de l’escola de dones Lidera.

Un grup de dones participant en una classe del programa Inicia de l’escola de dones Lidera. / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Lidera és el  nou espai de referència que s’adreça a totes les dones de Barcelona. La coneguda Escola de Dones Emprenedores de Barcelona Activa, l’agència municipal de desenvolupament econòmic i local de l’Ajuntament de Barcelona, fa un nou gir i ofereix nous serveis a dones sigui quin sigui el moment professional en què es troben. Des de les que busquen feina, fins a dones que volen escalar nous llocs, adquirir noves habilitats o competències, fins i tot aquelles que estiguin canviant o buscant una feina nova. Per a totes elles hi ha un espai que Barcelona Activa, en el seu afany per aconseguir que la igualtat de gènere i d’oportunitats sigui una realitat al món laboral, ofereix des de fa més de tres dècades.

L’OFERTA

Lidera vol ser l’entorn de creixement i ‘networking’  D’aquesta manera, l’escola proporciona una àmplia oferta de programes, tallers i seminaris, i jornades de ‘networking’ en funció de les necessitats professionals específiques de cada dona. Aquestes necessitats es classifiquen en tres grans grups, adequats a cada perfil d’usuària, depenent de si la persona en concret està buscant millorar les seves habilitats o competències professionals; obtenir eines per créixer dins del mateix entorn laboral; o fer realitat un projecte empresarial viable. I és que fa més de 30 anys que Barcelona Activa s’adapta a la realitat, i busca oferir solucions, mitjançant formació i assessorament, per a tota mena de dones, sigui quin sigui el seu currículum.

Notícies relacionades

Així, per exemple, per convertir-se en la professional que sempre ha somiat ser, una usuària de Lidera pot trobar ungran ventall de programes per a la millora competencial o es pot beneficiar d’un ‘coaching’ grupal per descobrir quines són les seves potencialitats que definiran el camí cap a un nou objectiu professional. Si en canvi, per exemple, ja és una empresària o ja té un càrrec directiu amb capacitat de decisió, Lidera li ofereix programes com ara el Learning to Grow, una formació integral que reforça els coneixements i aptituds en gestió empresarial, cosa que fomenta el creixement de l’empresa des d’una perspectiva integral, identificant els punts clau, els punts febles, les oportunitats de negoci i com implementar-les.

I si, per exemple, el que es busca és fer realitat una idea de negoci, les usuàries que ho desitgin es poden apuntar a Inicia, un altre programa de Lidera que els acompanyarà, amb formació i tutories individuals, al llarg de tot el procés per posar en marxa el projecte. Per descomptat, les dones que vulguin emprendre ‘start-ups’ també continuaran tenint el seu espai en la nova Lidera, que, a més de programes i tallers, també organitza jornades de ‘networking’, amb la voluntat d’oferir un espai per interactuar i ampliar la xarxa de contactes professionals.