En col·laboració amb

Més activitat

Sis plans per reduir les desigualtats econòmiques

L'últim pla de desenvolupament econòmic a posar-se en marxa ha sigut el de Sant Martí, del qual destaca el nou eix Pere IV i el 'hub' de la bicicleta

treballem

treballem

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 2018 s’invertiran 28 milions d’euros en els plans de desenvolupament econòmic (PDE) delssis districtes amb menys renda i més atur de la ciutat de Barcelona: Ciutat Vella, Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc. Els recursos per a aquesta innovadora política econòmica de proximitat, que pretén generar activitat als barris i reduir les desigualtats al territori, han crescut un 78% des del 2015, quan s’hi van destinar 16 milions d’euros.

L’últim dels PDE a posar-se en marxa ha sigut el de Sant Martí, que centra l’objectiu a acostar recursos ocupacionals als seus barris, la dinamització de les empreses del polígon industrial, l’impuls de la responsabilitat social corporativa, la innovació social digital i la promoció de projectes d’economia social i solidària.

Alguns dels projectes emmarcats dins del pla són les accions de recuperació industrial al nou Eix Pere IV el ‘hub’ de la bicicleta, que s’està construint a l’antic Can Picó, al Poblenou.

Sant Martí destaca pelfort vincle amb la innovació digital social, el moviment ‘maker’ i la manufactura digital. De fet, concentra un 18,8 % del total d’aquesta indústria i un 7,3 % del total d’empreses de tecnologia i coneixement que hi ha a la ciutat.

Una economia forta a tots els districtes

En total, s’han desenvolupat 259 mesures repartides en els sis plans de desenvolupament econòmic de districte, el 85 % de les quals es preveu que estiguin en ple funcionament el 2019. Algunes de les més destacades són les següents:

- La creació dels punts de defensa de dret laboral, que ja funcionen a Nou Barris i Ciutat Vella, i ara també a Sants-Montjuïc.

- La creació d’un nou equipament per a la promoció econòmica i l’ocupació de Nou Barris, anomenat Nou Barris Activa

. - La dinamització de locals buits en planta baixa (Local Local) i nous programes per reforçar el comerç de proximitat(“Comerç a punt").

- Els punts d’atenció a l’activitat econòmica.

- La formació ocupacional amb impacte comunitari.

Notícies relacionades

-L’espai de cotreball amb retorn social al territori a Horta-Guinardó.

En el disseny dels plans, que gestiona Barcelona Activa, s’han involucrat prop de 500 persones, amb 323 agents i entitats de cada territori. A més, integren les accions previstes alPla de Barris, pla de xoc promogut per dinamitzar els setze barris més desfavorits de la ciutat.