En col·laboració amb

Més seguretat

Un centenar de nous agents a la Guàrdia Urbana

S'incorporen per reforçar el dispositiu especial d'estiu i per ampliar els dispositius desplegats a Ciutat Vella

Entre les noves incorporacions hi ha 26 dones, i així s'incrementa la proporció femenina del cos (25%)

agents-guardia-urbana

agents-guardia-urbana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona incrementa el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana. Els nous i les noves 106 agents reforçaran les unitats territorials per combatre els principals fets delictius, especialment al districte de Ciutat Vella, que serà la destinació de 56 agents en el marc del Pla de xoc de Ciutat Vella.

També s’afegiran al dispositiu especial d’estiu que s’ha activat davant de l’augment de l’ús dels espais públics i de l’arribada de més visitants a la ciutat durant el període vacacional. Entre les noves incorporacions hi ha 26 dones que incrementen la presència de dones a la plantilla de la Guàrdia Urbana en un 25 %.

Notícies relacionades

La 90a promoció amplia la plantilla de la Guàrdia Urbana a 2.763 policies. A partir del 2019 s’incorporaran 150 agents més que van aprovar les oposicions del mes de juny i que formen part de l’oferta pública del Pla de recursos humans 2016-2019.

Nous uniformes

La Guàrdia Urbana canvia d’uniforme per adequar-se a la nova normativa aprovada per la Generalitat de Catalunyaamb l’objectiu d’homogeneïtzar els uniformes de les policies locals de Catalunya. Els nous uniformes són de color blau nit, un blau més fosc que el dels anteriors i, com a novetat, la part posterior de la samarreta incorpora la paraula Policia, i a sota, la denominació de cada cos, en aquest cas: Guàrdia Urbana.