En col·laboració amb

Turisme il·legal

2.300 pisos turístics il·legals tancats en dos anys

Es reedita la campanya 'Fair Tourism BCN' per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre els perjudicis d'aquesta activitat il·legal

turisme-barcelona

turisme-barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de la posada en marxa, el juliol del 2016, del pla de xoc contra les vivendes d’ús turístic (HUT) il·legals,l’Ajuntament de Barcelona ha tancat 2.355 allotjaments, i continua el tràmit per tancar-ne 1.800 més.

En total, s’han obert 10.635 expedients i s’han imposat 5.503 sancions, cinc vegades més que les del període 2014-2016. Les ordres de cessament han passat de les 663 del 2014 a les 4.148 des del 2016. Al territori, els expedients iniciats es distribueixen fonamentalment a l’Eixample (3.193) i Ciutat Vella (2.920), seguits de Sant Martí (1.220), Sants-Montjuïc (1.042) i Gràcia (939).

A més d’aquesta acció, s’han inspeccionat 81 edificis sencers sospitosos d’exercir activitat turística de forma generalitzada; un total de 21 residències d’estudiants, també amb activitat turística, i 61 pensions il·legals, que, sota el paraigua del lloguer d’habitacions, llogaven la totalitat de les habitacions.

A part de l’acció sancionadora, l’equip de més de 100 inspectors i visualitzadors continua treballant per confirmar que els pisos tancats no reincideixin, per detectar si n’hi ha més i per perseguir les xarxes organitzades que gestionen més d’un allotjament.

Campanya informativa

Notícies relacionades

Paral·lelament, aquest estiu es reedita la campanya ‘Fair Tourism BCN’ per informar i sensibilitzar tant la ciutadania com els visitants sobre els perjudicis d’aquesta activitat il·legal.

I es continua treballant amb les plataformes de lloguer vacacional a la mesa de treball conjunta, que ja comptava amb Homeaway, Booking, TripAdvisor, Rentalia i Apartur, i a la qual recentment es va incorporar Airbnb. Actualment es continua treballant perquè el consistori pugui accedir a les dades dels usuaris donats d’alta a partir de l’1 de juny passat.