En col·laboració amb

Impostos vivenda

Nous ajuts per al pagament de l'IBI i el lloguer

El 2017 més de 5.400 famílies es van beneficiar d'aquesta subvenció

Es finança el 75% de l'import, fins a un màxim de 200 euros per família

calle-nou-barris

calle-nou-barris

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la tercera edició dels ajuts per subvencionar les despeses de vivenda als col·lectius amb pocs recursos econòmics. Els ajuts financen el 75 % de l’import de l’IBI de la vivenda fins a un màxim de 200 euros per família. Hi poden optar persones empadronades a la vivenda de residència amb uns ingressos bruts limitats. En el cas d’una família de quatre membres, aquests ingressos haurien de ser de 23.343 euros o inferiors.

Les sol·licituds es poden tramitar demanant cita prèvia a les oficines d’atenció ciutadana (OAC) o a través de la web específica dels ajuts. Ara comença una campanya informativa que, a més de les OAC, es realitzarà a través dels centres de serveis socials, les oficines de vivenda, els casals de persones grans, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i l’Institut Municipal d’Hisenda.

Notícies relacionades

Es tracta de la línia d’ajuts municipals amb més persones beneficiàries. En l’edició del 2017, a la qual es van acabar destinant un milió d’euros, més de 5.400 famílies se’n van beneficiar, el doble de les que ho van fer el 2016, i aquest any es confia a arribar a encara més llars.

Els ajuts se sumen a altres d’existents per pagar l’IBI a col·lectius com les persones vídues més grans de 65 anys, les famílies monoparentals i les famílies nombroses llogateres. El 76 % de les persones beneficiàries dels diferents ajuts per pagar l’IBI concedits el 2017 eren dones, la qual cosa consolida l’estratègia municipal contra la feminització de la pobresa i la precarietat.