En col·laboració amb

Vivenda pública

Nou edifici destinat a lloguer social

L'Ajuntament de Barcelona compra una finca al carrer d'Aragó per a aquesta finalitat

edificio-barcelona

edificio-barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La finca del carrer d’Aragó, 317, és l’última adquisició de vivendes de l’Ajuntament de Barcelona per ampliar el parc públic. Té 11 vivendes, de les quals4 estan buides, i hi ha veïns amb contracte indefinit i d’altres en precari, que podran continuar vivint allà. L’operació suposa una inversió de 2 milions d’euros.

A més de les onze vivendes, l’edifici té un local sense ús a la planta baixa, que el districte ja està estudiant quin ús donar-li, d’acord amb les necessitats més urgents que pot tenir el barri i com s’adequarien a aquest espai. Alguna de les idees amb les quals es treballa és la de crear un espai d’activitat veïnal.

La mesura respon a la voluntat del Govern municipal d’impulsar totes aquelles iniciatives disponibles per garantir el dret a la vivenda, i per donar resposta a l’elevada demanda de vivenda a preu assequible que hi ha a la ciutat.

L’adquisició d’aquesta finca de la Dreta de l’Eixample contribuirà a no concentrar tota la vivenda pública en unes zones determinades des de l’òptica del necessari equilibri entre els districtes de la ciutat en la ubicació de la vivenda pública.

Ja són 45 les vivendes de l’Eixample que ha rescatat el Govern municipal d’operacions privades per convertir-les en vivenda pública. Amb aquesta compra, el parc públic del districte es multiplica per 5 respecte al 2015.

Més vivenda pública que mai

El parc de vivenda pública municipal assoleix unes xifres històriques amb la construcció de 66 edificis nous i un total de 4.547 llars, uns 80 % de les quals estaran destinades a lloguers de preu assequible.

D’aquestes vivendes noves, 557 pisos de 8 edificis de nova construcció s’han entregat o estan a punt d’entregar-se. A més, 16 projectes que sumen 665 vivendes estan en procés de construcció, com són l’edifici de Quatre Camins, a Sant Gervasi – la Bonanova, o l’edifici del carrer de Tànger, 40, al Parc i la Llacuna del Poblenou.

D’altra banda, 27 edificacions estan en fase de projecte, i suposen un total de 2.222 vivendes noves.

Notícies relacionades

S’hi han d’afegir 15 projectes amb un total de 1.103 llars que són reserves de sòl sobre les quals ja s’han iniciat els tràmits per poder dur a terme les adjudicacions a través de concursos públics.

A més dels edificis de nova construcció, l’Ajuntament ja ha adquirit més de 500 vivendes a través del dret de tempteig, dret de retracte o la compra directa i la cessió de l’usdefruit.