En col·laboració amb

Enterraments a Barcelona

Més persones podran accedir als serveis funeraris gratuïts

Els ajuts dependran de l'indicador de renda de suficiència (IRSC)

Ajudes pels serveis funeraris de Barcelona.

Ajudes pels serveis funeraris de Barcelona.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament  de Barcelona ha decidit ampliar els criteris per accedir a la cobertura gratuïta o bonificada dels serveis funeraris, la qual cosa permetrà que es beneficiïn el doble de persones que ho feien fins ara.

Les companyies concessionàries, Altima i Mémora, aportaran un milió d’euros cada una per a aquestes cobertures, que dependran de l’indicador de renda de suficiència (IRSC) de cada sol·licitant i d’un informe dels Serveis Socials que acrediti que no es disposa dels recursos necessaris.

Les persones que tinguin un IRSC igual o inferior a 0,66 accediran a la prestació gratuïta dels serveis funeraris mínims que es fixen. Aquest servei mínim inclou: el subministrament del fèretre; les pràctiques higièniques i sanitàries bàsiques sobre el cadàver i la col·locació al fèretre i dipòsit del cadàver, així com el trasllat al cementiri o crematori ubicat a la ciutat.

Notícies relacionades

Les persones amb un IRSC igual o inferior a 1 tenen dret a una bonificació del 20% del servei bàsic i el poden completar amb serveis complementaris, com la sala de vetlla o la cerimònia, sempre que la factura total del servei no superi 2.500 euros.

El decret, que entrarà en vigor en les properes setmanes, consolida un canvi de model de beneficència a una política pública regulada i objectivable que garanteix els drets als serveis funeraris dels ciutadans i ciutadanes en situació de vulnerabilitat. Les empreses funeràries informaran sobre l’existència de les prestacions existents i les condicions per accedir-hi.