En col·laboració amb

De retorn a la feina

Ajuts per passar d'aturat a autònom

La campanya "Llança't!", de l'Ajuntament de Barcelona, destinarà 2 milions d'euros a subvencionar les despeses relatives al primer any d'activitat de 700 persones

autonomo

autonomo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La segona campanya d’ajuts “Llança’t!”, de l’Ajuntament de Barcelona, destinarà 2 milions d’euros a subvencionar les despeses relatives al primer any d’activitat de 700 persones autònomes que prèviament estaven en situació d’atur. Els interessats poden optar als ajuts des del 28 de maig fins al 30 de juny mitjançant el portal de tràmits municipal.

Se’n poden beneficiar persones que s’hagin donat d’alta d’autònom en una data posterior a l’1 de desembre de 2016 i que prèviament estiguessin a l’atur. La sol·licitud es pot efectuar mitjançant el portal de tràmits municipal, amb el certificat digital corresponent.

Els expedients acceptats obtindran una cobertura de les despeses relatives al primer any d’activitat que, segons l’edat o els costos assumits durant el temps treballat, pot arribar fins als 4.000 euros. Aquestes despeses són, entre d’altres, les quotes de la Seguretat Social, els tributs i les taxes, el lloguer de despatxos o els serveis prestats per tercers.

Aquest programa s’afegeix a la cartera de serveis que Barcelona Activa ofereix a les persones autònomes, com l’assessorament, la gestió de tràmits i llicències, els itineraris d’acompanyament personalitzats o tallers pràctics per ajudar-los a millorar la competitivitat. L’any 2017, més de tres mil persones autònomes van ser ateses per l’Oficina d’Atenció a Empreses de Barcelona Activa.

Notícies relacionades

Aquests plans específics han ajudat a incentivar l’emprenedoria i la detecció de talent a la ciutat, a més d’incidir en el descens continu de les xifres d’atur experimentat des del 2013.

Trobada amb els col·lectius d’autònoms

Coincidint amb la presentació d’aquesta segona onada d’ajuts, l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, han mantingut una trobada amb representants de col·lectius i d’associacions de persones autònomes per expressar-los el seu recolzament i explicar-los les diferents polítiques que s’impulsen per protegir-los i afavorir el desenvolupament professional.