En col·laboració amb

Nova onada de subvencions a l'economia social

economia-social

economia-social

1
Es llegeix en minuts

La línia de subvencions “Impulsem el que fas" destinarà 1,6 milions d'euros a finançar projectes de proximitat que millorin la situació socioeconòmica dels barris. Les ajudes podran arribar a cobrir fins al 80% del pressupost dels projectes, amb un màxim de 50.000 euros.

Aquesta convocatòria disposa de sis modalitats diferentstres de dirigides a projectes d'emprenedoria i empresa que estiguin arrelats al territori i tinguin un retorn social, que promoguin la sensibilització, l'impuls i l'enfortiment de l'activitat econòmica, o que impulsin l'ocupació en col·lectius especialment vulnerables.

La convocatòria d'aquest any també inclou la modalitat d'innovació social digital, destinada a promoure la tecnologia oberta i la fabricació digital, així com noves formes d'innovació i col·laboració que resolguin reptes socials i de sostenibilitat als territoris.

Aquesta edició de les subvencions Impulsem el que fas obre dues modalitats noves, pensades per a projectes que promoguin el turisme responsable a la ciutat o que generin activitat econòmica en locals buits situats a la planta baixa d'edificis de barris afectats per la desertificació comercial o la gentrificació.

D'altra banda, la línia de subvencions Enfortim l'economia social i solidària destinarà 840.000 euros a subvencionar projectes o activitats que fomentin activitats d'interès públic o social. La convocatòria es divideix en cinc tipus d'ajudes dirigides a cobrir despeses de finançament, accions d'acompanyament i formació, la millora d'equipaments i recursos o accions de comunicació, divulgació i investigació.

Èxit de la primera convocatòria

És el segon any que s'obren aquestes línies d'ajudes, que l'any passat es van tancar amb 270 projectes finançats i 3,8 milions d'euros en ajudes.

Notícies relacionades

Pel que fa a la convocatòria “Per a la promoció i reforç de l'economia social i solidària”, s'han finançat 171 projectes, entre els quals destaquen la cooperativa L’Estoc, que contribueix a l'ocupació de persones amb discapacitat; un curs de barber per a joves en risc d'exclusió, o el projecte “Makers per la inclusió", que pretén pal·liar l'anomenada bretxa digital de segon nivell, que no es basa només en l'accés a internet i a les tecnologies de la comunicació, sinó en coneixements i tècniques més avançades, reservades a la població amb un nivell adquisitiu mitjà o alt.

Pel que fa a la convocatòria Impulsem el que fas, s'han finançat 99 projectes, entre els quals destaquen la llibreria La Caníbal, una cooperativa de treball que desenvolupa diverses activitats socials, o projectes com Zumzeig Cinecooperativa, un cine cooperatiu que combina una programació multidisciplinària en versió original i altres activitats socials i culturals, com la difusió de l'economia social i solidària.