En col·laboració amb

Lluita contra l'atur

Impuls a l'ocupació de qualitat a Horta-Guinardó

A principis del 2019 s'inaugurarà un espai de cotreball als baixos desocupats d'un edifici de l'avinguda de l'Estatut de Catalunya

hortaguinardo

hortaguinardo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) d'Horta-Guinardó, el cinquè dels sis que es posaran en marxa durant aquest mandat, se centra en el foment de l'activitat econòmica sostenible, arrelada al territori i al servei de les persones, i a millorar les oportunitats laborals de les persones en situació d'atur, promoure el treball digne i dinamitzar el teixit comercial de la zona.

Els PDE s'adapten a la realitat de cada districte per impulsar l'economia en funció del context. A Horta-Guinardó, on el percentatge d'atur és superior a la mitjana de la ciutat -un 40% de persones fa més d'un any que estan fora del mercat laboral-, i amb un pressupost mínim d'1,25 milions d'euros anuals, se centrarà a incrementar les possibilitats d'inserció de les persones desocupades, acostant-los els serveis d'ocupació municipals i capacitant-les perquè puguin inserir-se laboralment.

El pla reforça els programes d'orientació professional i inserció laboral, així com la formació de curta durada, impulsada per Barcelona Activa, que s'ofereix a Ca n’Andalet i a Mas Guinardó.

Nou espai de cotreball

Amb aquest fi, a principis del 2019 obrirà un espai de cotreball als baixos desocupats d'un edifici situat a l'avinguda de l'Estatut de Catalunya (360 m2), al barri de la Clota, que es posarà a disposició de projectes emprenedors en àmbits estratègics a canvi que donin suport a iniciatives o entitats del territori.

Notícies relacionades

A més d'una oficina, aquest espai comptarà amb una cuina equipada i un parell de tallers compartits i col·laboratius on fer activitats manuals i artesanals i que puguin funcionar també com a sales de formació.

Així mateix, el pla consolida les subvencions a projectes generadors d'activitat econòmica promoguts per entitats de la zona, i impulsa els territoris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera mitjançant el Pla de Barris. També recull la dinamització dels entorns de la masia de Can Soler a partir d'un procés comunitari participatiu que recuperi usos antics relacionats amb l'agroecologia, i la promoció de projectes ocupacionals vinculats als serveis sanitaris i a les atencions.