En col·laboració amb

Participació ciutadana

El veïnat repensa la Model

Ja s'han realitzat dues sessions de noves propostes per a l'equipaments

interior-de-la-modelo

interior-de-la-modelo

1
Es llegeix en minuts

Dos mesos després de l'obertura de l'antiga presó com un nou espai cívic i social per a la ciutadania, 18.904 persones han visitat la Model per endinsar-se en les seves instal·lacions, passejar pel pati interior o participar en alguna de les activitats que s'han programat.

Una nova etapa que ara ha fet un pas més. La festa ciutadana que va obrir les portes de la Model a tota la ciutadania, després de dècades de foscor, ha continuat aquest mes de març amb una nova etapa de llum i vida a l'antic centre penitenciari: el procés participatiu amb la ciutadania per concretar quins usos definitius tindrà la Model.

Ja s'han realitzat dues sessions en què el veïnat ha presentat propostes sobre els equipaments, les vivendes públiques i la conservació de l'antiga presó i la seva memòria. I fins al maig estan previstes dues sessions participatives més sobre l'espai verd i el conjunt de la Model. Es pot consultar més informació a: www.decidim.barcelona.

Les aportacions de la ciutadania a aquestes sessions s'inclouran en els treballs d'anàlisi per actualitzar el Pla Director (2009) de la Model amb la finalitat d'adaptar-lo a les necessitats actuals de la ciutat i començar a executar les obres el 2020.

Bon balanç

Les visites lliures a les instal·lacions han permès als 17.467 visitants conèixer l'interior de l'antiga presó i passejar pel pati d'entrada, la paqueteria, el locutori, el centre panòptic, les galeries i el pati poliesportiu. A partir del maig, les visites lliures conviuran amb les visites guiades i tematitzades per aprofundir en la vida i la història de la Model.

També continuarà instal·lada al mur perimetral de la presó l'exposició fotogràfica “La Model per dins”, on el fotògraf Josep Maria Llobet mostra amb imatges de gran format com era l'interior de la presó quan va ser tancada, el juny del 2017.

Notícies relacionades

Paral·lelament, 1.437 persones han participat en les diferents activitats, debats, jornades i conferències que s'han organitzat a l'antic centre penitenciari, que han tractat diferents temes, com els crims del franquisme, drets humans, acció comunitària i salut mental, i també ha acollit taules rodones en el marc del festival BCNegra.

Es pot consultar la programació d'activitats i els horaris a la web lamodel.barcelona.