En col·laboració amb

Pla d'equipaments

Set nous solars per a més serveis públics a l'Eixample

Aquesta operació, de 36 milions d'euros, es farà a través d'un pla especial urbanístic que s'aprovarà aquesta primavera

solar-del-paralel

solar-del-paralel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Barcelona comprarà set parcel·les a l’Eixample per ubicar nous equipaments escolars, sanitaris assistencials, culturals o de vivenda pública o ampliar els existents i així millorar la cobertura de les necessitats del veïnat.

Un 16,4 % dels barcelonins i les barcelonines viuen a l’Eixample, el districte amb més població de la ciutat però amb un volum d'equipaments municipals per habitant inferior a la resta: 2,09 metres quadrats, davant els 6,75 metres quadrats per terme mitjà. Precisament la intensitat i el teixit urbà i patrimonial fan difícil trobar nous espais d'ús públic.

Els set solars que es compraran estan distribuïts per tots els barris del districte i permetran reforçar els serveis municipals del conjunt de veïns i veïnes:

El Fort Pienc: nou espai docent.

La Dreta de l’Eixample: nou espai docent.

La Nova Esquerra de l’Eixample: ampliació de l'Escola Auró.

L’Antiga Esquerra de l’Eixample: ampliació de l'Institut Poeta Maragall.

La Sagrada Família: nou equipament sanitari assistencial.

Sant Antoni: un solar amb equipaments d'ús educatiu, sanitari o cultural i un segon solar d'ús sanitari i, previsiblement, de vivenda pública de lloguer.

La tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, durant l'anunci de l'adquisició dels solars, ha remarcat que amb aquesta operació “corregim un dèficit històric a l’Eixample i materialitzem una demanda veïnal amb l'urbanisme social que prioritza els equipaments educatius, assistencials i culturals, i la vivenda pública, per cobrir les necessitats dels barris”.

Els usos s'han definit amb les propostes que ha presentat el veïnat, amb qui ara es continuarà el debat per acabar de concretar-los.

Un projecte a mitjà termini

Notícies relacionades

L'adquisició dels solars, que requerirà una inversió d'uns 36 milions d'euros, s'efectuarà a través d'un pla especial urbanístic que haurà d'aprovar el ple aquesta primavera. En total, el procés de compra o expropiació de les parcel·les i de construcció dels equipaments es pot prolongar de quatre a vuit anys, segons cada cas.

Els set solars s'han seleccionat després d'avaluar la idoneïtat de 10 parcel·les del districte, tres de les quals s'han descartat per diversos motius. Per fer l'estudi i evitar l'inici d'una nova activitat que fes descartar un solar, durant un any s'ha suspès l'atorgament de llicències d'obres en aquests solars.