En col·laboració amb

MOBILITAT

Connexió a internet per a tothom a tota la flota de busos de TMB

Amb aquesta mesura Barcelona disposarà d'una de les xarxes wifi públiques més importants d'Europa

bus-bcn

bus-bcn

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Durant el mes de març, els 1.003 autobusos que componen la flota regular de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tindran activada la connexió wifi, que en aquests moments ja funciona en 380 vehicles; una mesura que permet “avançar en el dret bàsic de la ciutadania d'accedir a internet”, segons ha dit el primer tinent d'alcaldiaGerardo Pisarello.

L'ampliació del servei wifi al transport públic, que s'ha dut a terme a través de l'Institut Municipal d'Informàtica i TMB, respon a la voluntat de l'Ajuntament de Barcelona de disposar d'una xarxa lliure d'accés a internet per a tota la ciutadania amb la qual la ciutat disposarà d'una de les xarxes wifi públiques més importants d'Europa.

El servei Barcelona Wifi a l'interior dels autobusos, que se suma al desplegament que ja s'ha realitzat en diferents línies de metro, fomenta també l'accés dels usuaris als serveis municipals, facilitant l'accés a informació específica i en temps real sobre la xarxa de transport, a més d'altres informacions culturals i d'oci a Barcelona.

L'ampliació de la connexió wifi als autobusos de la ciutat és també, segons la regidora de MobilitatMercedes Vidal, una aposta “per la millora del funcionament del transport públic” i per “un transport de qualitat“.

Aquesta acció s'inclou dins del pla “Barcelona, ciutat digital”, que l'ajuntament impulsa per garantir l'accés als serveis i perquè ningú es quedi sense connectivitat a internet per falta de recursos econòmics.

El servei Barcelona Wifi va néixer l'any 2007 per desplegar els serveis d'accés d'internet entre la ciutadania de forma lliure i gratuïta en els espais municipals de la ciutat.

Actualment, el wifi públic ofereix més de 1.038 punts d'accés actiu a la ciutat, 427 punts d'accés en diferents equipaments municipals i 611 als carrers, amb una mitjana de 138.788 usuaris mensuals i 627.095 accessos.

UNA CONNEXIÓ MASSA LENTA

Notícies relacionades

“Avancem en l'accés a internet, però tot i així és massa lent”, ha reconegut Gerardo Pisarello, que ha explicat que l'ajuntament està buscant el suport dels diferents grups polítics per demanar que es canviï la legislació estatal amb l'objectiu d'augmentar la velocitat d'accés d'aquest servei, que actualment és de 256 kbps.

Barcelona Wifi s'ha desenvolupat, no obstant, dins d'un marc jurídic restrictiu que limita la velocitat d'accés a 256 kbps, molt per sota d'altres països europeus. Segons Pisarello, és necessari buscar fórmules per canviar la legislació a escala estatal i “poder posar Barcelona com a capital tecnològica”.