En col·laboració amb

URBANISME

Sant Andreu conservarà les finques històriques de l'antiga vila

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat un pla especial de protecció que preservarà un total de 130 cases

sant andreu fachadas

sant andreu fachadas

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Barcelona vol preservar i transmetre el patrimoni cultural i urbanístic com a exemple elemental de la seva herència històrica i identitària insubstituïble, motiu pel qual l'ajuntament ha aprovat un pla especial que protegeix i conserva el patrimoni històric de l'antiga vila de Sant Andreu.

El pla, que es troba en període d'exposició pública, detalla quines finques han de conservar les seves façanes històriques, a més de preveure que qualsevol actuació que afecti els espais enjardinats d'aquestes finques haurà d'obtenir prèviament un informe favorable per part de l'Institut Municipal de Parc i Jardins.

L'espai urbà que es protegeix té una superfície de 27 hectàrees, que va des de la plaça d'Orfila fins a l'avinguda Meridiana i des del carrer d'Ignasi Iglésias fins a la confluència dels carrers Grau i Gran de Sant Andreu.

La tinent d'alcalde d'EcologiaUrbanisme i MobilitatJanet Sanz, ha destacat que una de les prioritats de la ciutat és “protegir els nuclis antics que per la seva idiosincràsia històrica formen part de la memòria col·lectiva dels veïns i de la memòria històrica”.

Per la seva part, la regidora de Sant AndreuCarmen Andrés, ha recordat també la importància de “preservar l'herència rebuda que explica la transformació social i urbanística del districte”.

Notícies relacionades

Concretament, aquest pla conté la concentració més preservada i representativa del que era la morfologia urbana i el cens edificat abans de l'agregació de Sant Andreu de Palomar a Barcelona l'any 1897.

Fins ara, el 48% del nucli històric de Sant Andreu quedava protegit i conservat; amb la nova proposta de pla especial s'afegeix un 10% més al volum d'edificis protegits, amb un total de 130 finques.