En col·laboració amb

La primera superilla de la trama Cerdà, aquest setembre al Poblenou

La reordenació viària permetrà guanyar quatre noves places públiques, de 2.000 metres quadrats

supermanza

supermanza

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La primera superilla de la trama Cerdà s'implantarà al districte de Sant Martí, en el perímetre comprès entre els carrers de BadajozPallarsLlacuna Tànger.

A partir del 5 de setembre es modificarà la mobilitat en aquesta zona i tots els vehicles que circulin per l'interior de la superilla es veuran obligats a girar en cada cruïlla interior; així s'evitarà el trànsit de pas i s'alliberarà l'espai per a l'ús ciutadà.

Els canvis en la mobilitat prioritzaran els vianants i les bicicletes i permetran establir nous usos comunitaris; de fet, de manera automàtica, l'interior d'aquestes nou illes generarà quatre noves places públiques de 2.000 metres quadrats.

A partir de la implantació de la superilla, més de dos-cents alumnes d'arquitectura faran propostes que promoguin la reactivació de la zona, una tasca que tindrà com a punt de partida quatre drets bàsics: la cultura, l'oci, la participació i la interacció.

Notícies relacionades

Segons ha explicat la tinent d'alcaldia d'Ecologia UrbanaJanet Sanz: “Volem transformar l'espai públic i posar-lo al servei de la gent. El nostre objectiu és que passin moltes coses allà on, fins ara, només hi havia cotxes”.

Aquesta actuació, de caràcter experimental, és el punt de partida d'un nou model d'espai públic i mobilitat a la ciutat de Barcelona i s'aplicarà també als districtes de l’Eixample Gràcia.

Temes:

+Barcelona