Extracció del riu

França activa una operació sense precedents per rescatar la beluga atrapada al riu Sena

França activa una operació sense precedents per rescatar la beluga atrapada al riu Sena

Jean-François Monier / Afp

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Una operació sense precedents per rescatar la balena beluga atrapada des de divendres en una conca del Sena es durà a terme dimarts a la nit, va anunciar la prefectura. El cetaci de quatre metres i d’uns 800 kg ha deixat de menjar i està molt feble.

«Avui a la nit s’intentarà una operació per transportar la beluga perduda al Sena», va dir als mitjans la prefectura de l’Eure, que està al capdavant l’operació per salvar l’animal que sol evolucionar en aigües fredes.

Segons la prefectura, l’extracció ha de començar a les 20.00 hores i el transport del cetaci s’ha de fer en camions fins a una destinació encara no especificada.

Els detalls de l’operació es donaran a conèixer aquesta tarda al voltant de les 17.30 hores.

La presència excepcional de l’animal marí al Sena i a 70 km de París desperta un gran interès, més enllà de les fronteres franceses, amb una afluència de donacions de fundacions, associacions i particulars per intentar salvar el cetaci.

Notícies relacionades

Un membre de l’equip de Marineland a Antibes (els Alps Marítims), que va arribar al lloc dilluns a la nit, va dir que l’operació seria «fora del que és comú».

L’animal ha de ser dipositat durant uns dies en una resclosa d’aigua de mar, per rebre atenció, abans de portar-lo mar endins per alliberar-lo.