Cimera del Clima

Greta Thunberg es mostra escèptica amb la COP26: «No portarà grans canvis»

L’activista demana que la trobada es converteixi en un punt d’inflexió en la lluita contra la crisi climàtica

Swedish climate activist Greta Thunberg protests in front of the Swedish Parliament

Swedish climate activist Greta Thunberg protests in front of the Swedish Parliament / Fredrik Sandberg (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Només falten 15 dies perquè governs de tot el món es reuneixin davant la taula de la Cimera de Glasgow (COP26) i discuteixin sobre com frenar la crisi climàtica. Però segons entreveu, resignada, l’activista Greta Thunberg «tal com estan ara mateix les coses, aquesta COP no portarà grans canvis». «Aquestes reunions internacionals tenen el potencial de canviar les coses, ja que reuneixen molta gent. Per això hem de garantir que s’aprofiti aquesta ocasió», ha declarat aquest dissabte.

Notícies relacionades

La jove ecologista, que fa tan sols uns anys es va convertir la cara d’una nova generació d’activistes, s’ha mostrat especialment escèptica amb aquesta trobada internacional. «La meva esperança, per descomptat, és que de sobte ens adonem que ens enfrontem a una crisi existencial i actuem en conseqüència», ha explicat Thunberg en una entrevista a AFP, concedida durant un concert benèfic organitzat aquest cap de setmana a Estocolm.

«Cal canviar d’enfocament i no buscar més crear nínxols en els programes, sinó salvar el planeta, el present i les condicions de vida de les generacions futures», ha argumentat la jove sueca, líder del moviment internacional Fridays for Future (FFF) i organitzadora de les vagues mundials pel clima.