Descobriment animal

Trobada una nova espècie de grill endèmic de Catalunya

  • La ‘Somereta Davier’ o ‘Pycnogaster ribesiglesiasii’ ha sigut batejat així en homenatge als agents rurals assassinats a Lleida el 2017

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un tècnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat, Josep Maria Olmo, juntament amb alguns agents rurals, ha descobert una nova espècie d’ortòpter, un tipus de grill o llagosta. Aquests animals van ser trobats el 2016 a la plana d’Ancosa, a Barcelona, i han sigut catalogats com una espècie endèmica de Catalunya.

Notícies relacionades

En un comunicat emès pel departament aquest divendres, s’ha explicat que aquest nou insecte ha sigut denominat com ’Pycnogaster ribesiglesiasii’, o ‘Somereta Davier’, en el seu nom més comú. Així, a tall d’homenatge, Olmo ha batejat a aquesta nova espècie amb la barreja dels nom de Xavier Ribas i David Iglesias, dos agents rurals que van ser assassinats per un caçador durant el seu servei a Aspa (Segrià) el 2017.

Tot i que la troballa de l’invertebrat es va produir fa gairebé cinc anys, el seu descobriment ha sigut publicat ara a la revista ’Zootaxa’ després de diversos tràmits i verificacions científiques internacionals.

Temes:

Lleida