Escalfament global

Una onada de calor treu els grecs del confinament

  • Segons l’Observatori Nacional d’Atenes, a Creta, van arribar als 28,3 ºC cap al migdia, una de les temperatures de gener més altes en cinquanta anys.

Una onada de calor treu els grecs del confinament
1
Es llegeix en minuts

Una onada de calor a Grècia amb temperatures de fins a 28 ºC va incitar diumenge els grecs a relaxar-se considerablement durant el confinament i buscar alleujament a les platges i parcs, en una època de l’any en què la temperatura habitual és de 15 ºC.

Grècia va imposar un confinament a principis de novembre per intentar evitar una tercera onada de la pandèmia de Covid-19 després de Nadal i de cap d’any. Divendres, les restriccions, que s’havien d’aixecar aquest dilluns, van ser prolongades una setmana. Només les escoles bressol i de primària obriran dilluns.

Segons l’Observatori Nacional d’Atenes, a La Canea, l’illa meridional de Creta, van arribar als 28,3 ºC cap al migdia, una de les temperatures de gener més altes en cinquanta anys.

A Atenes, on els termòmetres van arribar als 22 ºC, els habitants van anar a les platges, les places i els parcs.

«Fa un temps magnífic i estem atrapats a casa la major part del temps», va declarar a Skai TV un home a la platja de Kavouri, a prop de la capital, on molta gent passejava i fins i tot es banyava.

El vent calent procedent de l’Àfrica va portar igualment molta pols i s’espera que les altes temperatures es mantinguin fins dimecres.

Vigilància policial

Notícies relacionades

La policia va vigilar la situació per intentar evitar massives concentracions de gent. Agents equipats amb altaveus instaven la població a respectar les mesures de distanciament físic i van posar multes a qui no portava mascareta.

Diumenge, les autoritats van anunciar 36 nous morts per Covid-19. Més de 4.000 de les 5.263 defuncions per la pandèmia a Grècia han tingut lloc en els últims dos mesos.

Temes:

Grècia