Descobertes quatre noves espècies de taurons que caminen sobre les aletes

Els esquals, que caminen en aigües molt poc profundes i que no suposen una amenaça per a les persones, han sigut trobats als mars del nord d'Austràlia i Nova Guinea

20200121 470392 tburonese 1 31 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Quatre noves espècies de taurons tropicals, que utilitzen les aletes per caminar sobre el fons marí en aigües molt poc profundes, han sigut descobertes al nord d’Austràlia i Nova Guinea.

Els ‘taurons caminants’ han sigut descoberts per científics de la Universitat de Queensland, estat australià davant la gran barrera de corall.

La doctora Christine Dudgeon, autora principal del treball, ha assegurat que els taurons són els principals depredadors als esculls  durant les marees baixes.

No són una amenaça per a les persones

«Amb menys d’un metre de llarg de mitjana, els ‘taurons caminants’ no representen una amenaça per a les persones, però la seva capacitat per suportar ambients amb poc oxigen i caminar sobre les aletes els dona un avantatge notable sobre les seves preses, que són petits crustacis i mol·luscos», ha assegurat la doctora Dudgeon en un comunicat. La doctora afegeix que aquestes quatre noves espècies descobertes viuen en aigües costaneres al voltant del nord d’Austràlia i l’illa de Nova Guinea.

Notícies relacionades

«Les dades suggereixen que les noves espècies van evolucionar després que els taurons es van allunyar de la seva població original, es van aïllar genèticament en noves àrees i es van convertir en noves espècies», ha conclòs la doctora Dudgeon.

L’estudi va ser publicat en la revista ‘Marine and freshwater research’.

Temes:

Austràlia