Schwarzenegger en el COP25: «Hem de ser terminators de la contaminació»

L'actor i exgovernador de Califòrnia no ha pogut viatjar a Madrid per les tempestes als Estats Units

undefined30231851 cast member arnold schwarzenegger poses by a terminator repl191203222228

undefined30231851 cast member arnold schwarzenegger poses by a terminator repl191203222228 / MARIO ANZUONI

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’exgovernador de Califòrnia i actor Arnold Schwarzenegger ha advertit que la contaminació «mata 7 milions de persones cada any» i ha animat a «continuar lluitant» contra el canvi climàtic en un missatge de vídeo juntament amb l’exsecretari d’Estat dels EUA, John Kerry, que ha sigut projectat aquest dimarts 3 de desembre en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. En l’acte en el qual s’ha convidat a ser «terminators de la contaminació» (‘pollution terminators’).

A més, ha recordat que la contaminació mata persones, set milions cada any. «L’OMS posa l’atenció en això, mostra al món que això existeix, que és un greu problema. Continueu en la lluita», ha convidat Schwarzenegger en el vídeo.

«María, sou campions, soldats, continueu amb la lluita», ha recalcat l’actor, adreçant-se a la presentadora de l’acte, María Neira, directora de Salut Pública i Medi Ambient de l’OMS.

L’exgovernador i actor tenia previst intervenir en un acte de la Cimera del Clima a Madrid aquest matí però les tempestes als EUA li han impedit volar.

El missatge ha sigut projectat aquesta tarda en l’esdeveniment ‘Invertir en accions climàtiques per a la salut: reduir les emissions, netejar el nostre aire, salvar vides’, en el qual han participat la reina Letícia i la ministra de Sanitat, Benestar Social i Consum en funcions, María Luisa Carcedo.

Juntament amb el republicà Arnold Schwarzenegger, en el vídeo també apareix el demòcrata John Kerry, que ha alertat que «la salut és un component crític» al tractar el tema del canvi climàtic.

World War Zero

Notícies relacionades

Precisament, Kerry capitaneja l’acció ‘World War Zero’ (Guerra Mundial Zero), una iniciativa per salvar el clima en la qual ha reunit actors com el mateix Schwarzenegger o Leonardo Di Caprio.

Després de la presentació del vídeo, la presentadora de l’esdeveniment ha recollit el guant llançat per Schwarzenegger en el vídeo de continuar lluitant contra la contaminació i ha convidat a ser «terminators de la contaminació» (‘pollution terminators’), amb referència a la pel·lícula protagonitzada per l’actor i titulada de la mateixa manera.