Negociacions estancades

La Cimera del Clima es pot allargar per falta d'acord

La trobada hauria d'acabar aquesta nit, però la falta d'avenços fa preveure que seguiran el cap de setmana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre polonès de Medi Ambient, Henryk Kowalczyk, ha dit avui que "amb seguretat" les negociacions per assolir un acord en la Cimera del Clima de Katowice (Polònia) "s’allargaran, com a mínim, fins dissabte", malgrat que aquesta cimera hauria de finalitzar aquesta nit.

Les crides a aconseguir avenços a Katowice es multipliquen l’últim dia de la cimera, que té la comesa de tancar la lletra petita de l’Acord de París per possibilitar la seva posada en marxa per al 2020.

Quatre països (Estats Units, Rússia, Aràbia Saudita i Kuwait) es neguen a incloure en el text final l’informe del Grup Científic Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC), que insta una acció “urgent i sense precedents” en tots els àmbits.

Notícies relacionades

Aquest és un dels impediments que dificulten un acord i que podria demorar les negociacions.

Prop de 23.000 persones de 197 països assisteixen a aquesta cimera del clima, segons ha explicat avui l’alcalde de la ciutat amfitriona, Marcin Krupa, que va assegurar que les autoritats locals estan preparades per a les necessitats logístiques en cas que les negociacions s’estenguin fins aquest cap de setmana.