Error en els càlculs

Els taurons i les rajades viuen el doble del que es pensava

En realitat són 18 anys més longeus del que fins ara es pensava i poden arribar als 40 anys

raya-wikipedia

raya-wikipedia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Un estudi d'una universitat australiana ha descobert una sèrie d'errors en el mesurament de l'edat dels taurons i les rajades, que en realitat són 18 anys més longeus del que fins ara es pensava.

L'expert Alastair Harry, de la Universitat James Cook, va estudiar 53 poblacions de taurons i rajades després que es descobrís que un solraig de sorra ('Carcharias taurus') pot viure fins als 40 anys, el doble del que s'havia calculat, segons un comunicat de la seva institució.

La majoria dels científics acostumen a mesurar l'edat dels taurons comptant els anells en les seves vèrtebres injectant marcadors fluorescents als animals etiquetats o calculant el carbó acumulat en ells procedent de les proves atmosfèriques de les armes nuclears usades la dècada del 1950.

El científic va explicar que segons sembla els errors en els càlculs en l'edat són perquè el creixement dels anells cessa o perquè es torna poc fiable quan l'animal ha superat certa mida o edat.

Notícies relacionades

"En els càlculs dels animals que he estudiat, l'edat va ser subestimada en una mitjana de 18 anys, i fins i tot fins en 34 anys. La quantitat d'evidència que tenim apunta que tenim un problema sistemàtic i que no solament es tracta de casos aïllats", va explicar Harry en un comunicat de la Universitat James Cook.

El càlcul de l'edat d'aquests animals, que moltes vegades es queden atrapats a les xarxes dels pescadors, és important per a la gestió dels recursos marins i les investigacions que es recolzen en les línies de temps.

Temes:

Animals