EL 17 D'OCTUBRE

El Zoo de Barcelona alliberarà 26 tortugues al delta del Llobregat

Les tortugues seran marcades amb un codi específic per poder identificar-les i observar-ne el creixement

2 mediterranean pond turtles mauremys leprosa and european pond turtle emys orbicularisright 26060818166

2 mediterranean pond turtles mauremys leprosa and european pond turtle emys orbicularisright 26060818166

1
Es llegeix en minuts

El Zoo de Barcelona té previst alliberar el dia 17 d'aquest mes un total de 26 tortugues als aiguamolls de cal Tet i ca l'Arana, del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

El zoo ha explicat aquest dijous en una nota de premsa que nou d'aquests rèptils han nascut al parc i els altres 17 procedeixen del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC)Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya.

Les tortugues de rierol ('Mauremys leprosa') estan classificades com a espècie vulnerable a la llista vermella d'animals en perill d'extinció de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

Notícies relacionades

El zoo ha explicat que l'alliberament d'aquest rèptil d'aigua dolça es fa en aquestes dates per donar-li temps a aclimatar-se al nou hàbitat, abans del període d'hibernació.

Les tortugues seran marcades amb un codi específic per poder identificar-les i observar-ne el creixement i l'adaptació al medi si són capturades en el programa de seguiment posterior que preveu el conveni per a la conservació de la 'Mauremys leprosa' entre el Consorci del Delta del Llobregat i el Zoo de Barcelona.