El Govern revisa el pla de l'Ebre sense augmentar-ne el cabal

El Consell de Ministres aprova l'actualització dels plans hidrològics de la conca

icoy32341423 tortosa  baix ebre   8 01 2016  aprovacion phn  la160108211038

icoy32341423 tortosa baix ebre 8 01 2016 aprovacion phn la160108211038

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

La revisió del pla de la conca de l'Ebre ha superat el seu últim tràmit al ser aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres sense que s'hagin atès les reclamacions d'augmentar el cabal mínim. El document estableix per al tram final del riu 3.009 hm3, menys de la meitat del cabal ecològic exigit per la Generalitat, una decisió que pot posar en perill la pervivència del delta, segons han advertit reiteradament científics, ecologistes i la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

El Govern estava obligat per les directives europees a revisar tots els plans de la conca abans de finals del 2015 tot i que la gran majoria de les versions inicials, entre ells el de l'Ebre, van ser aprovats només un any abans. L'escàs marge de temps ha provocat que amb prou feines s'introdueixin retocs en la gran majoria, tot i que la ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina, ha assegurat que els “plans augmenten i milloren els cabals ecològics” en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres.

Notícies relacionades

Tejerina ha destacat també “l'ampli consens” aconseguit en l'aprovació dels plans al Consell Nacional de l'Aigua tot i que en el cas de l'Ebre quatre de les nou comunitats autònomes que reguen el riu (Catalunya, el País Basc, Navarra i València), hi van votar en contra.