Tercera edició del festival

Presenten a Mataró la tercera edició del Posidònia Fest

Guia de festivals d’estiu a BCN i Catalunya

El Posidònia Fest de Mataró confirma una segona edició per al 2022

El festival inclourà concerts gratuïts i es portarà a terme al port de Mataró entre el 31 d’agost i el 2 de setembre

Presenten a Mataró la tercera edició del Posidònia Fest

JORDI PUJOLAR / ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

La tercera edició del Posidònia Fest se celebrarà del 31 d’agost al 2 de setembre al port de Mataró i, per primera vegada, inclou concerts gratuïts en la programació. Seran els del primer dia, les actuacions de Pau Brugada i Celeste Alías. Els organitzadors pretenen així millorar la comunió de la ciutat amb el festival i facilitar que «tothom el pugui conèixer». En aquest sentit, el regidor de Cultura, Xesco Gomar, afirma que el festival és «un projecte d’èxit» que està en contínua construcció perquè «encara no ha arribat a la majoria d’edat». Els concerts de divendres i dissabte sí que seran de pagament i tindran Albert Pla com a principal reclam. Completen el cartell Pol Batlle i Rita Payés, Mar Grimalt i Arnau Obiols.

Un dels directors del festival, David Mullor, destaca la qualitat musical dels concerts gratuïts, malgrat que hi hagi artistes més desconeguts per al gran públic. Pau Brugada és més conegut com a productor artístic, però en aquesta ocasió presentarà el seu nou treball, ‘En blanc’, ple de «hip-hop poètic en català».

Celeste Alías, d’altra banda, és cantant i professora de cant al Liceu, i presentarà el seu espectacle ‘Tranquila’, un conjunt de versions teatralitzades i «molt personals» de la cantant mexicana Chavela Vargas. «Serà molt intens i molt estètic», assegura el codirector del festival.

Quant als concerts de pagament, divendres serà el torn d’Arnau Obiols, millor disc de folk segons les revistes ‘Núvol’ i ‘Enderrock’. L’espectacle d’Obiols és un solo de bateria que inclou instruments tradicionals del Pirineu lleidatà: «Costa veure una proposta tan singular com aquesta».

Albert Pla, cap de cartell

El mateix divendres tancarà la programació l’irreverent Albert Pla, que portarà a Mataró les seves lletres surrealistes i les seves cançons teatralitzades. Mullor, en aquest cas, s’ha estalviat les presentacions d’un artista únic. «Forma part de la meva vida i no m’atreviria a explicar qui és en només 30 segons», explica fent broma.

Divendres, el festival acaba amb la mallorquina Mar Grimalt, que barreja música tradicional i electrònica, i el duo de Pol Batlle i Rita Payés. Per a Mullor, és una «sort» comptar amb Payés al Posidònia Fest presentant el disc ‘Salt mortal’ amb el seu quartet i una proposta molt «sensible».

A més de la programació professional, per segon any consecutiu, el cartell inclourà tres propostes d’artistes del Maresme que actuaran entre concert i concert. Els grups que hi vulguin participar han de presentar la sol·licitud i l’organització els triarà «sota criteris musicals». Els seleccionats també rebran una remuneració.

Notícies relacionades

En paral·lel, durant els dies de festival, el port de Mataró comptarà també amb una exposició d’uns seixanta artistes de l’Associació Sant Lluc per l’Art, que crearan un «mar de posidònia» a partir de diferents tècniques artístiques i amb l’única condició de seguir una carta específica de colors que evoqui el fons marí.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO