Cultura local

El Posidònia Fest s’estrena a Mataró amb noms consagrats com Pau Vallvé

La primera edició del festival dona el tret de sortida com a cita cultural de final d’estiu

El Posidònia Fest s’estrena a Mataró amb noms consagrats com Pau Vallvé

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

La nova proposta cultural per al final de l’estiu de Mataró (Maresme) ja és una realitat. Les notes de ‘Lo Mismo’, dels mataronins Cine Núria, van donar pas el 3 de setembre al tret de sortida a la primera edició del Posidònia Fest, un festival de petit format que combina noms consagrats i valors emergents.

Després d’acompanyar la posta de sol a la nova esplanada del port de Mataró, el pop lleuger dels Cine Núria va donar pas a un dels plats forts d’aquesta primera edició del Posidònia, Pau Vallvé, qui va presentar ‘La vida és ara’, treball sorgit durant el confinament.

El cantautor barceloní va arrencar el concert amb ‘Buguenvíl·lies’, una coctelera d’emocions arran d’una ruptura amorosa que va arribar, segons va explicar ell mateix, tot just «tres dies abans de l’estat d’alarma», i va repassar alguns dels seus èxits anteriors com ’Diuen, diuen, diuen’, una altra crida a la reafirmació d’un mateix.

Abans de Vallvé, els Cine Núria van obrir el Posidònia amb un ampli repàs de pràcticament tot el seu repertori, així com també van passar pel festival noms com Lia Sampai, Maria del Mar Bonet, Gessamí Boada o Txell Sust.

Un festival amb futur

«Una cosa és que hàgim viscut una època extraordinària sense música, però ara és feina de tots fer-ho bé i que apareguin nous projectes. Nosaltres ens hi afegim amb tota la il·lusió del món», reflexionava un dels directors de Posidonia Fest, David Mullor, minuts abans de l’inici del primer concert.

En aquesta primera edició, totes les jornades s’han previst amb doble sessió i un aforament màxim de 250 persones. El format agrada a l’organització i no es preveuen grans canvis de cara al futur quant a les dimensions del festival.

Notícies relacionades

«El format ens agrada i ens sentim còmodes. És molt atractiu que 250 persones siguin les privilegiades de veure concerts de primer nivell en un format reduït», reflexiona el també director del festival Carles Moreno, que assegura que el «creixement» que busca el Posidònia és en nombre d’edicions per consolidar-se en el temps com la gran cita cultural de final d’estiu a Mataró. «Volem que hi hagi Posidònia Fest el 2022, el 2023 i al llarg dels anys», diu Moreno.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments