Barri de Cerdanyola

Adolescents de Mataró, en un projecte audiovisual que promou la transformació social

Adolescents de Mataró, en un projecte audiovisual que promou la transformació social

AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
EFE

Adolescents del barri de Cerdanyola, a Mataró, han participat en el programa ‘Salto del eje’, amb el qual s’han format en creació i producció de curtmetratges documentals per fomentar la cultura de la transformació social, amb el suport de professionals del cine.

La iniciativa, promoguda per l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil i el Ministeri de Cultura i Esports, en col·laboració amb Federació Pantalla, s’ha posat en marxa a la província a través del projecte transformador ‘Barris i comunitats: motors de transformació social’, de la Diputació de Barcelona.

L’ens supramunicipal va explicar aquest dimarts en un comunicat que el seu projecte impulsa intervencions integrals a barris on conflueixen situacions de vulnerabilitat social i urbana, amb l’objectiu de reduir les desigualtats socioeconòmique i promoure la convivència inclusiva, la participació i la cohesió social.

A través d’aquest projecte de la Diputació, set dels quinze ajuntaments de la província on s’està desenvolupant treballen en el desplegament del programa ‘Salto del eje’ junt amb set festivals de cine associats a Catalunya Film Festivals.

En aquesta ocasió, el programa ha permès als adolescents del barri Cerdanyola de Mataró rebre formació per a la creació i producció de curtmetratges documentals amb el suport de professionals del sector del cine.

A més, l’actor Armando Buika i el director Santiago Zannou van impartir ahir al migdia un taller a l’Espai Gatassa, on van compartir la seva visió del cine amb els participants.

Notícies relacionades

La finalitat és donar-los llibertat creativa per elaborar el seu propi curt, que serà projectat al Festival Inclús a finals d’any.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró