Mataró celebra la primera ‘Diada del còmic en català’

AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Cafè Nou de Mataró acollirà aquest dissabte, 1 de juliol, la primera ‘Diada del còmic en català’. La jornada, impulsada per la Plataforma per la Llengua, té l’objectiu de donar visibilitat a les noves propostes del món del còmic i la novel·la gràfica en llengua catalana.

La jornada arrencarà amb una taula rodona sobre la situació de l’edició en català, moderada pel periodista Víctor Calderón, de Mataró Ràdio. Al pati del Cafè Nou s’instal·larà una fira d’expositors amb parades plenes de còmics. Hi estaran representades les editorials Pagès, DQomics, Voliana, Amaníaco, Extinció/Mamut/Bang, DracCat, Senyera Studios i Pol·len Edicions; a més de les llibreries de Mataró Màrquez, Iluro, Abacus, Buc de Llibres, Maresme i Dòria. 

L’il·lustrador Juan López Fernández (Jan) apadrina aquesta primera edició de la diada i n’ha dissenyat el cartell. El dibuixant rebrà un homenatge pels 50 anys de la primera publicació de les aventures de Superlópez.

La jornada també inclou activitats familiars, com el taller de disseny de superherois, organitzat per les biblioteques de Mataró, i el taller de creació de personatges a partir de formes abstractes, a càrrec de l’Escola Joso.

Notícies relacionades

La diada culminarà una setmana important per al còmic en català, que va començar amb una novetat important per al sector: l’anunci que l’editorial Panini publicarà còmics de Marvel en llengua catalana.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mataró Còmic Jan