Iniciativa Cultura que Transforma

Adolescents de Mataró participaran en el programa ‘Salt de l’eix’ per a la creació i producció de curtmetratges

Els joves crearan un curt que es projectarà a diferents festivals i Mataró acollirà el Festival Internacional de Cine i Discapacitat Inclús

Adolescents de Mataró participaran en el programa ‘Salt de l’eix’ per a la creació i producció de curtmetratges

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró és un dels set municipis de la demarcació de Barcelona que participaran en el projecte ‘Salt de l’eix’ per a la creació i producció de curtmetratges documentals amb el suport de professionals del sector cinematogràfic.

És un projecte de caràcter estatal, impulsat per l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil i el Ministeri de Cultura i Esports, en col·laboració amb la Federació Pantalla, i dins del marc de la iniciativa Cultura que Transforma. Mataró formarà part del projecte junt amb Badalona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Manresa.

Els professionals s’encarregaran d’impartir formacions als joves d’entre 12 i 17 anys mitjançant un programa de mentoria que combinarà teoria amb pràctica. El resultat serà la producció de curtmetratges documentals, a més d’un ‘making of’ del procés de treball.

A més a més del programa, Mataró acollirà el Festival Internacional de Cine i Discapacitat Inclús al novembre

‘Salt de l’eix’ pretén integrar les polítiques culturals a l’agenda de la lluita contra la pobresa i la desigualtat de la infància. Els principals objectius del programa són millorar la cohesió social i propiciar la promoció de talent.

En el cas del municipi del Maresme, els joves seran del barri de Cerdanyola i l’equipament de referència serà l’Espai Gatassa en el marc del projecte de Galeria d’Iniciatives Comunitàries.

La selecció dels participants a Mataró es portarà a terme mitjançant un treball conjunt entre els serveis de joventut, els d’educació i els serveis socials amb la col·laboració de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats. La Diputació de Barcelona facilita l’ajust territorial de la iniciativa i el finançament amb 150.000 euros en global.

Notícies relacionades

La proposta formativa es complementa amb la difusió dels curtmetratges a festivals o mostres de cine associades a la Catalunya Film Festivals. Es preveu que 500.000 espectadors puguin veure els curts al llarg de tot l’any.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró