Causa oberta

En llibertat les dues persones detingudes per atemptat a l’autoritat en un desnonament a Mataró

En llibertat les dues persones detingudes per atemptat a l’autoritat en un desnonament a Mataró

Mossos d'Esquadra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Mataró ha decretat llibertat per a les dues persones que van ser detingudes dimecres, després d’un desnonament al carrer de Mèxic, del barri de Rocafonda. Les detencions es van practicar per atemptat a l’autoritat. En els vídeos que va difondre en xarxes el Sindicat de Vivenda de Mataró, entitat que va convocar els veïns per intentar parar el desnonament, s’aprecia com es llancen ous i farina al cordó policial.

Els Mossos d’Esquadra van detenir dues persones en el marc d’un desnonament al barri de *Rocafonda de Mataró. Segons apunten fonts policials a l’*ACN, les detencions es van practicar per atemptat a l’autoritat «de manera clara» durant l’actuació policial, en la qual es va desnonar una família amb menors d’edat en un pis del carrer de Mèxic, segons va informar el Sindicat de Vivenda de Mataró. En els vídeos que va difondre en xarxes el col·lectiu s’aprecia com es llancen ous i farina al cordó policial. En aquest sentit, van especificar que les detencions es van produir una vegada ja s’havia fet efectiu el desnonament, i van emplaçar a fer una concentració a la comissaria dels Mossos de Mataró, on van assegurar que van traslladat els detinguts.Els Mossos d’Esquadra es van personar al lloc amb cinc furgonetes d’antiavalots. La policia catalana afirma que diversos agents van patir contusions durant la protesta. En aquest sentit, van especificar que les detencions es van produir una vegada ja s’havia fet efectiu el desnonament.

Notícies relacionades

Gairebé un centenar de persones es van concentrar al lloc. Es tracta d’una família amb menors, que residia a la vivenda des de feia 20 anys. El sindicat explica que la família va pagar una hipoteca durant 15 anys i que després va pactar un lloguer social amb el banc. No obstant, l’entitat bancària va vendre el pis a un fons d’inversió, que no reconeix l’acord previ i que va reclamar el desallotjament de la vivenda per via judicial. El jutge manté la causa oberta per atemptat als agents.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO