Suspesa durant 7 anys

L’Hospital de Mataró recupera la seva autonomia de gestió després de perdre-la el 2015

  • Llavors, el centre acumulava un dèficit d’aproximadament 2 milions d’euros

L’Hospital de Mataró recupera la seva autonomia de gestió després de perdre-la el 2015

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), del qual depèn l’Hospital de Mataró (Maresme), ha recuperat l’autonomia de gestió que va perdre l’octubre del 2015 com a conseqüència d’un dèficit d’aproximadament 2 milions d’euros. Segons han explicat fonts hospitalàries a Efe, la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, ha comunicat al Consell Rector del CSdM que l’organització recupera formalment el règim especial d’autonomia de gestió que es va suspendre fa set anys.

Les mateixes fonts matisen que en realitat no es tractava d’una intervenció de la Genertalitat, sinó de la pèrdua del règim especial d’autonomia de gestió que tenen les empreses públiques del sector sanitari de Catalunya i que ara s’ha recuperat. La Generalitat va suspendre l’autonomia en la gestió del CSdM a mitjans d’octubre del 2015, un règim que l’eximia d’aplicar certes mesures que afecten a entitats del sector públic català.

Fonts sindicals han explicat a Efe que feia temps que estaven esperant que això es produís i estan disposats a cobrar els incentius per objectius a què van renunciar durant els anys 2012, 2013 i 2014 per evitar que l’hospital entrés en dèficit i fos intervingut. Els treballadors van deixar de cedir aquests incentius voluntàriament l’any 2015 davant la inacció del departament de Salut, en aquell moment en mans de Boi Ruiz, i va ser quan l’hospital va entrar en dèficit i es va suspendre l’autonomia en la gestió.

En la conjuntura d’estabilitat econòmica que suposa la devolució de l’autonomia, han demanat que se’ls tornin els incentius no cobrats d’aquells anys, per als quals van firmar un contracte de cessió que ha de ser complert, malgrat l’oposició en dictàmens previs de la comissió de retribucions de la Generalitat. Tot i que celebren que s’hagi tornat l’autonomia en la gestió, insisteixen que aquesta situació no resol res per si mateixa i denuncien el problema de falta de finançament crònic que pateix el CSdM en comparació amb altres hospitals de Catalunya.

Notícies relacionades

L’Hospital de Mataró ha vist en l’última dècada créixer exponencialment la població que atén, cosa que no s’ha vist reflectit en els recursos que rep, sobretot en comparació amb altres centres.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró