Psicoeducació

L’Hospital de Mataró organitza reunions de suport a famílies que reben un diagnòstic d’autisme

  • Així, els pares i mares que han sigut notificats d’un diagnòstic d’aquest trastorn en algun dels seus fills reben diverses pautes d’actuació

L’Hospital de Mataró organitza reunions de suport a famílies que reben un diagnòstic d’autisme

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’equip de salut mental del Consorci Sanitari del Maresme (CSDM) ha posat en marxa reunions psicoeducatives a l’Hospital de Mataró on s’acompanyen famílies que han rebut un diagnòstic de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Els pares i mares que han sigut notificats d’un diagnòstic per TEA a algun dels seus fills reben en aquestes jornades –la primera sessió d’aquesta nova edició es va celebrar la setmana passada– informació sobre el trastorn i se’ls ofereixen diverses pautes d’actuació.

El TEA és un grup de trastorns del desenvolupament que afecten el comportament i la comunicació patit per 1 de cada 100 nens, i el diagnòstic del qual es produeix entre els 18 mesos i els tres anys d’edat, sent més comú entre homes que entre dones.

Notícies relacionades

Des del Consorci Sanitari remarquen que, tot i que el diagnòstic no és fàcil i moltes vegades triga anys, «és important que els pares sàpiguen reconèixer els primers signes d’alarma d’un possible trastorn autista del seu fill o filla». Entre aquests primers símptomes hi ha: evita el contacte visual amb altres persones, no parla ni assenyala objectes, prefereix jugar sempre sol, el molesten excessivament els sorolls o no respon quan el criden pel seu nom, entre d’altres.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO