Dansa

El centre Can Gassol de Mataró acull un assaig obert al públic de l’espectacle ‘Rèquiem’

  • És una obra coral de dansa amb música en viu que homenatja el concepte de justícia amb què «hauríem de viure la vida»

zentauroepp50508232 icult requiem mozart191021165139

zentauroepp50508232 icult requiem mozart191021165139

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques acull aquest dimarts 1 de febrer un assaig obert al públic de l’espectacle Rèquiem, de la companyia Crea Dance, a càrrec de la coreògrafa de Mataró (Maresme) Maria Rovira.

El Rèquiem de Mozart és una obra que parla de la vida, la mort i la injustícia dels jutges. «Tots nosaltres podem ser lliures i tenir una relació privada i personal amb cadascuna de les religions que hi ha al món. Per això aquesta obra arrenca des de la relació privada que tenia Mozart amb Déu quan va fer el famós Rèquiem», expliquen des de l’organització.

Tots els conceptes dels seus textos, malgrat ser escrits el 1790, són molt actuals. A partir d’allà, la coreografia sorgeix d’una dansa religiosa, espiritual, de diversos estils i de diferents cultures. I aquests moviments i coreografies porten el segell personal i singular de l’experimentada Maria Rovira.

Notícies relacionades

Des de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró expliquen que els assistents es trobaran danses antigues i religioses, un ball astronòmic creat pels egipcis i després imitat pels grecs, que es va reduir a una representació dels passos ben mesurats i figures molt relacionades amb el moviment dels astres. Així, la peça combina danses africanes, budistes i àrabs, i serpenteja per les seves diferents simbologies.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Dansa Mataró