Fons europeus

Mataró rep 1,4 milions d’euros dels Next Generation per a la millora de la competitivitat comercial

  • La subvenció ha sigut concedida al projecte ‘Mataró: Innovació urbana al comerç’ a través del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme

Mataró rep 1,4 milions d’euros dels Next Generation per a la millora de la competitivitat comercial

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró (Maresme) obté més d’1,4 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a la millora de la competitivitat comercial, que l’Ajuntament pretén desenvolupar a través del projecte ‘Mataró: Innovació urbana al comerç’.

La línia d’ajudes d’aquesta convocatòria s’emmarca en el programa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme de recolzament al comerç: ‘Ajudes a mercats urbans sostenibles’ i la subvenció per a Mataró és de 1.445.833 euros. Forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència promogut pel govern central, que «permetrà finançar gairebé el 60% del cost total del projecte ‘Mataró: Innovació urbana al comerç’», afirmen des de l’Ajuntament.

La convocatòria preveu incloure accions ja desenvolupades durant l’any 2021 i noves accions a executar durant l’any 2022. Segons l’Ajuntament, això «ha permès incorporar al projecte la realització de millores a l’entorn urbà, algunes de ja finalitzades i altres de planificades per a l’any que ve, així com l’impuls d’accions vinculades a la sostenibilitat i l’economia circular com la recollida de les escombraries comercials ‘Porta a Porta’ a la zona del centre amb un sistema més sostenible».

Notícies relacionades

Des del govern local afegeixen que l’enfocament més nou del projecte és la incorporació de l’element tecnològic com a palanca de transformació del comerç. En aquest sentit el projecte de Mataró preveu facilitar i donar un important impuls al sector comercial a través de la definició i implementació d’un RetailLab (un laboratori de solucions tecnològiques per promoure una millora de la competitivitat dels negocis comercials), la implantació de la xarxa wifi a la zona del centre o el sistema de càlcul i anàlisi de perfils de persones en punts estratègics de la via pública.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO