«La gent està molesta»

Argimon alerta d’un augment d’agressions a personal i a centres d’atenció primària

  • Tres ambulatoris de Mataró s’han despertat aquest dijous amb pintades «agressives» i parlant d’«assassins»

  • En les últimes setmanes, també s’han produït agressions verbals al CAP de la Mina, a Sant Adrià de Besòs

Argimon alerta d’un augment d’agressions a personal i a centres d’atenció primària

ACN / ALEIX FREIXAS

1
Es llegeix en minuts
EFE
El Periódico

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat d’un augment d’agressions a personal sanitari i actes vandàlics en centres d’atenció primària, com el que ha passat aquesta nit passada a tres ambulatoris de Mataró (Maresme), que s’han despertat amb pintades «agressives». Argimon ha comparegut en una sessió telemàtica de la Comissió de Salut del Parlament per presentar el Pla de Salut 2021-2025.

En el transcurs de la seva intervenció, Argimon ha fet al·lusió a «fets desagradables» que es produeixen últimament amb «massa regularitat» en l’atenció primària. Ha esmentat que en les últimes setmanes s’han produït agressions verbals al CAP de la Mina, a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), on també hi va haver un altre episodi «més enllà del verbal».

«I aquest matí també ens hem aixecat amb tres pintades en tres centres de Mataró, que són agressives, parlant d’assassins; i la gent està molesta», ha relatat. El conseller de Salut ha expressat que és un tema que s’ha d’abordar perquè «va en augment». En el cas de la capital del Maresme, la Televisió de Mataró ha publicat que dos dels centres afectats corresponen al CUAP i al CAP Ronda Cerdanya.

Notícies relacionades

Aquests fets passen en un moment de saturació de l’atenció primària, que el dia 17 de gener passat va batre el rècord absolut de visites relacionades amb la covid-19 (102.317 en un sol dia), cosa que, afegit a les baixes de personal sanitari també per coronavirus, repercuteix en el funcionament del servei.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO